Ziekenhuisopnames nemen verder af, inmiddels minder dan 200 coronapatiënten op intensieve zorg
Er liggen op dit moment minder dan 200 Covid-19-patiënten op de afdelingen intensieve zorg van de Belgische ziekenhuizen. Alle andere cijfers blijven snel dalen. Dat blijkt uit de jongste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Tussen 15 en 22 juni werden dagelijks gemiddeld 28,7 patiënten opgenomen in het ziekenhuis, dat is een daling van 36 procent op weekbasis.
Er liggen nog 450 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie 184 intensieve zorg nodig hebben. Gedurende de hele pandemie werden iets meer dan 75.000 mensen opgenomen in het ziekenhuis.
Besmettingen
In week van 14 tot en met 20 juni werden elke dag gemiddeld 433 nieuwe gevallen geregistreerd. Dat is een daling met maar liefst 44 procent ten opzichte van een week eerder.
Ook wanneer we de dagcijfers met elkaar vergelijken, zien we alleen maar positieve signalen, met op alle dagen telkens minder vastgestelde besmettingen dan dezelfde dag een week eerder.
Testen
Er werden wel 3 procent minder tests afgenomen. Gemiddeld ging het om 38.594 tests per dag.
Positiviteitsratio
De positiviteitsratio, het aandeel positieve testen op het totaal, bedraagt nog 1,5 procent.
Sterfgevallen
In diezelfde periode vielen per dag gemiddeld 6 overlijdens te betreuren. Dat is een daling op weekbasis met 19 procent. Sinds de start van de pandemie overleden al 25.144 mensen aan Covid-19 in ons land.
Vaccinaties
Bijna 70 procent (69,4) van de volwassen kreeg een eerste prikje met een coronavaccin. Het gaat om meer dan 6,4 miljoen Belgen. Ongeveer 3,55 miljoen landgenoten zijn volledig gevaccineerd. Dat is 38,6 procent van de volwassen bevolking. In de week van 14 tot en met 20 juni zijn elke dag gemiddeld bijna 95.000 prikjes gezet.
In Vlaanderen zijn 3.930.606 inwoners minstens deels gevaccineerd, goed voor 59,08 procent van de totale bevolking. 2.099.288 onder hen kregen al beide prikken of een Johnson & Johnson-vaccin. Het gaat om 31,55 procent van de gehele bevolking.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Informatiedrempel voor ozon opnieuw in twee meetstations in het rood
Het samenspel van tropische hitte, felle zonneschijn en luchtvervuiling hebben vrijdag in twee meetstations in ons land geleid tot rode ozonwaarden. Dat geeft de website van de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (Ircel) aan. -
PREMIUM
Waarom de 'war on drugs' in Antwerpen faalt: "Eigenlijk heeft iedereen gelijk”
-
Spaargids.be
Vanaf wanneer is een jaarlijkse reisverzekering goedkoper dan een tijdelijke?
Wie een reisverzekering afsluit, heeft de keuze tussen een tijdelijke en een doorlopende of jaarlijkse polis. Wanneer ben je goedkoper af met een tijdelijke verzekering? En wanneer is een jaarlijkse reisverzekering goedkoper? Spaargids.be rekende het uit. -
-
PREMIUMBlankenberge
Door corona verloor Dirk (55) 29 kilogram: “Ik hoop dat iedereen beseft dat dit virus nog niet weg is”
“Ze gaven me 2 procent overlevingskans.” Maar kijk, evenementenorganisator en restaurantuitbater Dirk Coryn (55) uit Blankenberge kroop door het oog van de naald. Nauwelijks een week nadat hij eind maart een nieuwe zaak aan zee had geopend, werd hij met spoed opgenomen in het AZ Sint-Jan in Brugge. Een coronabesmetting. Dirk lag zeven weken in coma. “Het is dankzij mijn vrouw dat ik dit kan navertellen”, zegt hij. -
Vlaamse brandweer start met bijscholing natuurbrand: 30 uur extra vorming voor iedere brandweerman
Met steeds meer kurkdroge hete zomers in het vooruitzicht, start onze brandweer met een bijscholing natuurbrand bestrijden. Een werkgroep was al op stage in Frankrijk. -
Vaccinatieteller
De vaccinatieteller: hoeveel Belgen zijn intussen gevaccineerd tegen het coronavirus? Hoe zien de regionale verschillen eruit?
De grootschalige vaccinatiecampagne in ons land is achter de rug. Deze zomer konden in principe alle meerderjarige Vlamingen en alle 12- tot 17-jarigen die dat wensten volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Uiteraard kan wie wil zich nog altijd laten inenten en er worden ook nog boosterprikken gezet voor de meest kwetsbare groepen. Hoeveel Belgen zijn nu deels of volledig beschermd, en zijn er regionale verschillen? Hier vindt u alle relevante cijfers en gegevens in één handige teller. -
Spaargids.be
15 procent minder hypotheekaanvragen dan vorig jaar: koop je nu een woning of wacht je beter af?
Een woning kopen: wanneer doe je dat het best? Nu, in volle inflatiehausse en met een stijgende rente? Of later als de situatie weer is genormaliseerd? Een dilemma, want wanneer zullen de tijden weer ‘normaal’ zijn? Spaargids.be vroeg het aan John Romain, oprichter van financieel adviesbureau Immotheker finotheker.