Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Ziekenhuisopnames nemen verder af, inmiddels minder dan 200 coronapatiënten op intensieve zorg

Er liggen op dit moment minder dan 200 Covid-19-patiënten op de afdelingen intensieve zorg van de Belgische ziekenhuizen. Alle andere cijfers blijven snel dalen. Dat blijkt uit de jongste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

 1. Door corona verloor Dirk (55) 29 kilogram: “Ik hoop dat iedereen beseft dat dit virus nog niet weg is”
  PREMIUM
  Blankenberge

  Door corona verloor Dirk (55) 29 kilogram: “Ik hoop dat iedereen beseft dat dit virus nog niet weg is”

  “Ze gaven me 2 procent overlevingskans.” Maar kijk, evenementenorganisator en restaurantuitbater Dirk Coryn (55) uit Blankenberge kroop door het oog van de naald. Nauwelijks een week nadat hij eind maart een nieuwe zaak aan zee had geopend, werd hij met spoed opgenomen in het AZ Sint-Jan in Brugge. Een coronabesmetting. Dirk lag zeven weken in coma. “Het is dankzij mijn vrouw dat ik dit kan navertellen”, zegt hij.
 2. De vaccinatieteller: hoeveel Belgen zijn intussen gevaccineerd tegen het coronavirus? Hoe zien de regionale verschillen eruit?
  Vaccinatieteller

  De vaccinatie­tel­ler: hoeveel Belgen zijn intussen gevacci­neerd tegen het coronavi­rus? Hoe zien de regionale verschil­len eruit?

  De grootschalige vaccinatiecampagne in ons land is achter de rug. Deze zomer konden in principe alle meerderjarige Vlamingen en alle 12- tot 17-jarigen die dat wensten volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Uiteraard kan wie wil zich nog altijd laten inenten en er worden ook nog boosterprikken gezet voor de meest kwetsbare groepen. Hoeveel Belgen zijn nu deels of volledig beschermd, en zijn er regionale verschillen? Hier vindt u alle relevante cijfers en gegevens in één handige teller.