Een Covid Safe Ticket. Archiefbeeld.
Volledig scherm
Een Covid Safe Ticket. Archiefbeeld. © BELGA

“Ziekenhuisbezoek enkel nog mogelijk met coronapas”

Wie een bezoek wil brengen aan een patiënt in een ziekenhuis of aan oma in het rusthuis, zou een coronapas moeten tonen. Dat vragen de Vlaamse zorgkoepels. "We vrezen dat de uitbraken de komende maanden erger zullen worden", aldus Zorgnet-Icuro vandaag in 'De Morgen'. 

364 reacties

 • Nancy Geudens

  1 maand geleden
  Wordt het personeel dan ook verplicht een corona-certificaat voor te leggen?
 • Walter van den Broeck

  1 maand geleden
  En is het voltallig personeel van ziekenhuis of woonzorgcentra dan ook gegarandeerd gevaccineeerd?? Want dit mag ik dan als volledig gevaccineerde bezoeker of patient ook verwachten.
 • Walter Bar

  1 maand geleden
  1000% akkoord hiermee, rusthuizen en ziekenhuizen een pas, maar niet de rest van de maatschappij. Snap niet dat mensen hier tegen zijn. Je kan je ook laten testen zonder je te laten vaccineren.
 • Yolande MARIS

  1 maand geleden
  Men is vergeten dat ziekenhuizen broeihaarden van bacteriën zijn :ziekenhuisbacterie,schimmelinfecties enz.
 • eric devleuter

  1 maand geleden
  gaan ze nooit doen! allen al door te dreiegn hopen ze erop dat er zich nog meer zullen laten vaccineren ze kunnen het ook niet
 1. Geert Molenberghs: “Aantal patiënten op intensieve kan in slechtste geval nog verdriedubbelen, maar zo erg als vorig jaar wordt het zeker niet meer”
  Play
  38

  Geert Molen­berghs: “Aantal patiënten op intensieve kan in slechtste geval nog verdriedub­be­len, maar zo erg als vorig jaar wordt het zeker niet meer”

  Het aantal nieuwe coronabesmettingen stijgt weer sneller. Maandag werden 3.902 gevallen opgetekend in één dag tijd. Het is al bijna een half jaar geleden dat dit aantal nog zo hoog lag. “Vlaanderen heeft het gevoel dat het helemaal voorbij is, maar dat is niet zo”, waarschuwt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) in HLN LIVE. Hij benadrukt wel dat de situatie in de ziekenhuizen zeker niet meer zo erg zal worden als vorig jaar.