Minister van Volksgezondheid Maggie De Block
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Maggie De Block © BELGA

Ziekenfondsen kritisch voor De Block: "Ze bewijst de farmasector een mooie dienst"

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) past de regeling aan voor de terugbetaling van geneesmiddelen. De ziekenfondsen zijn bijzonder kritisch. Dat staat vandaag in De Standaard.

111 reacties

 • Geert Landsman

  3 jaar geleden
  Niemand die problemen heeft met het monopolie van de apothekers? Die maken de meest simpele pillen schandalig duur!!
 • raymond dresen

  3 jaar geleden
  De pharmaindustrie wil dit tegenhouden want anders is hun winstmarge een pak lager. Die cannabisdruppels haal je toch gewoon over de grens. Kruitvat gewoon binnenstappen en hebbes. Ik gebruik het om medische redenen, s'avonds voor het slapen gaan ,drie druppeltjes.Mijn levenskwaliteit is er enorm op vooruit gegaan. De cannabisolie is van een natuurlijke plant en veel beter voor de gezondheid dan die rotpillen. Ik heb geen pillen meer nodig en daar ligt het probleem voor de pharma industrie.
 • Tisomzeep

  3 jaar geleden
  De echte rede is partijen die verbonden zijn aan een vakbond en ziekenfonds die hebben dit probleem ze dienen steeds het groot kapitaal zie onkelinks destijds
 • Anoniem

  3 jaar geleden
  Had men écht anders verwacht van deze neoliberale regering? Wat me verwondert, is dat nog zoveel "gewone mensen" op rijkenpartijen als OVLD en NVA blijven stemmen.
 • evelyne dewulf

  3 jaar geleden
  ik heb al enkele jaren het gevoel dat artsenkennis er op achteruit gaat, alsook de effectiviteit van de medicamenten. zo was het vroeger mogelijk om waterstofperoxide te laten klaarmaken door de apotheker. nu moeten we een flesje van de "fabriek" kopen, dat helemaal niet meer werkt zoals verwacht wordt...
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen