Sihame El Kaouakibi.
Volledig scherm
Sihame El Kaouakibi. © BELGA

Zieke parlementsleden krijgen na een maand al tot 40 procent minder inkomsten

Het Vlaams Parlement kan geen controlearts naar langdurig afwezige parlementsleden als Sihame El Kaouakibi sturen omdat er geen verhouding werkgever-werknemer is. Binnen het Vlaams Parlement is er wel een akkoord over een manier om het loon van langdurig afwezige volksvertegenwoordigers in te perken. Daarvoor wordt gewerkt met de afschaffing van de onkostenvergoeding waardoor de betrokken parlementsleden in de praktijk, zoals werknemers, na een maand zouden terugvallen op ongeveer 60 procent van hun loon. 

 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. Sihame El Kaouakibi nog zeker tot eind november ziek thuis, met behoud van nettoloon van 5.700 euro: “Enkel voor postbode doet ze deur open”
  PREMIUM

  Sihame El Kaouakibi nog zeker tot eind november ziek thuis, met behoud van nettoloon van 5.700 euro: “Enkel voor postbode doet ze deur open”

  Voormalig Open Vld-parlementslid Sihame El Kaouakibi blijft al zeker tot eind november thuis, waar ze “enkel de deur nog opent voor de postbode”. Het ondertussen onafhankelijke parlementslid heeft een nieuw ziektebriefje ingediend bij het Vlaams Parlement, waardoor ze de komende maanden ook haar loon - 5.000 euro per maand - blijft behouden. Al kan daar binnenkort verandering in komen.