Tessa Kraan
Volledig scherm
PREMIUM
© Tessa Kraan

“Zie je hoe 99 procent van ons gewoon feest”: onze reporter tussen de uitzinnige massa op de Turnhoutsebaan, die viert alsof Marokko al wereldkampioen is

Het was nagelbijten. Zowel op het veld als ernaast. Maar Marokko won én stoot door naar de kwartfinales van het WK. Onze reporter belandde middenin een waar volksfeest, tussen de feestende massa in Antwerpen. Inclusief oorverdovend trompetgeschal, pijlen Bengaals vuur en sussende buurtvaders. “Pure waanzin! Marokko schrijft geschiedenis!”

 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 1. Dit zijn de 32 dodelijke slachtoffers van de aanslagen in Brussel op 22 maart en hun geliefden: “Ik heb België een lange tijd geháát”
  PREMIUM

  Dit zijn de 32 dodelijke slachtof­fers van de aanslagen in Brussel op 22 maart en hun geliefden: “Ik heb België een lange tijd geháát”

  Om hen draait het terreurproces: de 32 dodelijke slachtoffers die vielen bij de aanslagen op 22 maart 2016. Ze zijn niet zomaar een cijfer, elk van hen had zijn eigen verhaal. Ze waren pendelaars onderweg naar hun werk, reizigers die uitkeken naar hun huwelijksreis of geliefden die nog even meegingen tot in de vertrekhal. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: hun plannen werden met een vreselijke daad weggevaagd.