Gelukkige zelfstandigen Laure-Anne Rigaux, die haar eigen reisbureau startte, Sylvie De Maegd (midden), die een B&B overnam, en Floris Benoit, die zijn job als marketeer als zelfstandige ging uitoefenen.
Volledig scherm
PREMIUM
Gelukkige zelfstandigen Laure-Anne Rigaux, die haar eigen reisbureau startte, Sylvie De Maegd (midden), die een B&B overnam, en Floris Benoit, die zijn job als marketeer als zelfstandige ging uitoefenen. © Photonews, Kraan

Zeven op de tien startende zelfstandigen gelukkiger dan toen ze nog voor een baas werkten: “Stress is er nog altijd, maar een gezondere soort”

Je eigen baas zijn, meer flexibiliteit en een sterkere persoonlijke groei: 7 op de 10 ondernemers die vorig jaar de sprong waagden om zelfstandige te worden, zijn gelukkiger dan toen ze nog in loondienst werkten. Opvallend, in 2020 was dat maar 18 procent. Dat blijkt uit de startersbarometer van hr-bedrijf Acerta. Drie zelfstandigen vertellen over hun carrièreswitch. “In het parlement kreeg ik nooit de voldoening die ik nu krijg als mensen door mij op reis vertrekken”, vertelt Laure-Anne.