In absolute cijfers waren de meeste seponeringen in Brussel (22.900), voor Antwerpen (5.624) en Luik (4.827).
Volledig scherm
In absolute cijfers waren de meeste seponeringen in Brussel (22.900), voor Antwerpen (5.624) en Luik (4.827). © BELGA

Zeven op de tien diefstallen met geweld geseponeerd

Zeven op de tien diefstallen met geweld in ons land worden geseponeerd. Dat blijkt uit cijfers die justitieminister Annemie Turtelboom (Open Vld) gaf aan PS-Kamerlid Franco Seminara. Meestal gebeurt dat omdat de dader onbekend is of bij gebrek aan bewijs.

  1. Zoon uitbater beraamt overval op fastfood­res­tau­rant

    De overval zaterdagnacht op een fastfoodrestaurant aan de Brusselse Lemonnierlaan blijkt gepland door de zoon van de restauranteigenaar en drie van zijn kompanen. Dat schrijft de krant La Dernière Heure en wordt bevestigd door het Brusselse parket. Bij de overval gingen de daders ervandoor met 15.000 euro buit. Zondag bekende de zoon van de eigenaar zijn betrokkenheid. Intussen konden al twee overvallers teruggevonden worden, de derde is nog spoorloos.
  2. LEZERSBRIEF. “Reis geannuleerd en pas dan blijkt dat positieve PCR-test gevolg is van ‘oude’ infectie: hoeveel mensen zaten al onterecht in quarantaine?”

    LEZERS­BRIEF. “Reis geannu­leerd en pas dan blijkt dat positieve PCR-test gevolg is van ‘oude’ infectie: hoeveel mensen zaten al onterecht in quarantai­ne?”

    Het is de vrees van vele Belgen deze zomer: dat ze hun reis moeten annuleren net voor vertrek, omdat een gezinslid positief testte op Covid-19. Het overkwam Veronique De Clercq uit Aalter. Haar (volledig gevaccineerde) dochter moest zich na het zomerkamp laten testen. Een sneltest was negatief. Maar de contacttracing vroeg een PCR-test en die was positief. Nuance: achteraf bleek dat het om zwak positief resultaat ging, allicht als gevolg van een oude infectie. “Wie bezorgt in zo’n geval een herstelcertificaat? En moeten de regels niet dringend veranderen, nu de meerderheid volledig gevaccineerd is?” Lees hier haar integrale brief.