Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP

Zeven op de tien cannabiswinkels in overtreding

Vorig jaar voldeed 70 procent van de gecontroleerde cannabiswinkels niet aan de regelgeving. Zo waren er geregeld inbreuken op etiketteringsvoorschriften, werden verboden reclametechnieken voor tabaksproducten gehanteerd, of werden kruidenproducten om te roken verkocht die niet goedgekeurd zijn door de FOD Volksgezondheid. 

 1. Van therapieën met drugs tot advies op basis van je DNA: deze gezondheidstrends zien we in 2021 volgens trendwatcher Herman Konings
  PREMIUM

  Van therapieën met drugs tot advies op basis van je DNA: deze gezond­heids­trends zien we in 2021 volgens trendwat­cher Herman Konings

  Covid-19 is niet alleen een immense medische uitdaging. Het werkt ook als een vergrootglas om naar onze eigen gezondheid te kijken. En daar zijn een reeks nieuwe trends uit voortgevloeid, zegt trendwatcher Herman Konings. Hij voorspelt dat we massaal aan clean eating doen, veel sneller naar de psycholoog stappen, dat we luisteren naar persoonlijk advies op basis van ons DNA, en nog zo veel meer. “Een healthy lichaam is superbelangrijk, en we beseffen dat we dat zelf in de hand hebben.”
 2. Kopers van CBD-olie worden in bijna 90 procent van de gevallen misleid

  Kopers van CBD-olie worden in bijna 90 procent van de gevallen misleid

  Uit een onderzoek van consumentenorganisatie Test Aankoop blijkt dat klanten die CBD-olie kopen in bijna 90 procent van de gevallen misleid worden. Twintig webshops en twintig fysieke winkels werden onder de loep genomen. In 35 gevallen werd een loopje genomen met de werkelijkheid. Aan CBD-olie worden heel wat therapeutische of gezonde kwaliteiten toegedicht, maar dat is wettelijk verboden. Verkopers zwijgen ook al te vaak over bijwerkingen.
 3. Jaar na opening valt doek over de legale cannabiswinkels in Leuven: “Nieuwe reglement maakt het onmogelijk open te blijven”

  Jaar na opening valt doek over de legale cannabis­win­kels in Leuven: “Nieuwe reglement maakt het onmogelijk open te blijven”

  De drie CBD-shops in Leuven gooien de handdoek in de ring. Exact een jaar nadat de eerste legale cannabiswinkel UniQanna in de Diestsestraat in Leuven neerstreek, heeft het de deuren alweer gesloten. Ook GreenDay in de Brusselsestraat is de sigaar. De nieuwe reglementering van de stad Leuven die in september werd ingevoerd, maakt het voortbestaan van de zogenaamde CBD-shops in de stad zo goed als onmogelijk. “Heel spijtig, want het is een heel toffe stad en we hebben veel leuke reacties gekregen”, reageert Jober Kleijn van UniQanna.