Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP

Zeven op de tien cannabiswinkels in overtreding

Vorig jaar voldeed 70 procent van de gecontroleerde cannabiswinkels niet aan de regelgeving. Zo waren er geregeld inbreuken op etiketteringsvoorschriften, werden verboden reclametechnieken voor tabaksproducten gehanteerd, of werden kruidenproducten om te roken verkocht die niet goedgekeurd zijn door de FOD Volksgezondheid. 

 1. Jaar na opening valt doek over de legale cannabiswinkels in Leuven: “Nieuwe reglement maakt het onmogelijk open te blijven”

  Jaar na opening valt doek over de legale cannabis­win­kels in Leuven: “Nieuwe reglement maakt het onmogelijk open te blijven”

  De drie CBD-shops in Leuven gooien de handdoek in de ring. Exact een jaar nadat de eerste legale cannabiswinkel UniQanna in de Diestsestraat in Leuven neerstreek, heeft het de deuren alweer gesloten. Ook GreenDay in de Brusselsestraat is de sigaar. De nieuwe reglementering van de stad Leuven die in september werd ingevoerd, maakt het voortbestaan van de zogenaamde CBD-shops in de stad zo goed als onmogelijk. “Heel spijtig, want het is een heel toffe stad en we hebben veel leuke reacties gekregen”, reageert Jober Kleijn van UniQanna.
 2. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 3. Kopers van CBD-olie worden in bijna 90 procent van de gevallen misleid

  Kopers van CBD-olie worden in bijna 90 procent van de gevallen misleid

  Uit een onderzoek van consumentenorganisatie Test Aankoop blijkt dat klanten die CBD-olie kopen in bijna 90 procent van de gevallen misleid worden. Twintig webshops en twintig fysieke winkels werden onder de loep genomen. In 35 gevallen werd een loopje genomen met de werkelijkheid. Aan CBD-olie worden heel wat therapeutische of gezonde kwaliteiten toegedicht, maar dat is wettelijk verboden. Verkopers zwijgen ook al te vaak over bijwerkingen.
 1. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl

 2. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel