De brandweer blust de resten van Sabenavlucht 548, van New York naar Brussel. De Boeing 707 crashte op 15 februari 1961 in een witloofveld in Kampenhout.
Volledig scherm
PREMIUM
De brandweer blust de resten van Sabenavlucht 548, van New York naar Brussel. De Boeing 707 crashte op 15 februari 1961 in een witloofveld in Kampenhout. © BELGA

Zestig jaar na de crash van Sabena­vlucht 548: “Er is ne vlieger gevallen! Ne grote, met straalmotoren, zo één van die moderne”

Maandag zal het zestig jaar geleden zijn dat de bakker van Kampenhout de straat opliep: “Er is ne vlieger gevallen op ‘t Lemmeken! Ne grote, met straalmotoren, zo één van die moderne!” Armwiekend en schreeuwend trok de bakker door het dorp, en overal waar hij passeerde kwamen de mensen naar buiten. De crash van de Boeing 707 van Sabena is tot vandaag de grootste vliegramp uit de Belgische geschiedenis. Alle inzittenden – onder hen het volledige Amerikaanse kunstschaatsteam – kwamen om.

4 reacties

 • JEF VERSMISSEN

  7 maanden geleden
  Johnny L Verhoeven, ‘t Lemmeken (Lemmenkenstraat) maakt nog steeds integraal deel uit van deelgemeente Berg (groot Kampenhout). De plaats van het ongeluk is m.i. in de nabijheid op de grens van Berg en Steenokkerzeel gebeurd, wel op Berg.
 • Rutger De Bosscher

  7 maanden geleden
  @JohnyVerhoeven, vliegtuig is neergestort ter hoogte van de lemmekensstraat/dijkstraat. Ook daar staat een gedenksteen...
 • vanaeken jokke

  7 maanden geleden
  In Veerle is er een van de 1ste f 16 neergestort daar hoor je ook niks meer van.
 • Johnny L Verhoeven

  7 maanden geleden
  't Lemmeken is een gehucht van Steenokkerzeel.Het toestel in neergestort aan de Dreefstraat in Kampenhout (Berg).