Wellicht hadden de jongeren ergens bedorven vis gegeten (illustratiebeeld).
Volledig scherm
Wellicht hadden de jongeren ergens bedorven vis gegeten (illustratiebeeld). © Getty Images

Zestien jongeren na voedselvergiftiging op kamp in Italië terug in België

De 16 jongeren die ziek waren geworden op kamp in Italië, zijn allen aan de betere hand en terug aangekomen in Mechelen en Geel. Wellicht hadden ze ergens bedorven vis gegeten.

 1. INTEGRAAL. Lees hier de Septemberverklaring van Jan Jambon: “Wat ik maandag heb moeten ondergaan, was pijnlijk”
  Play
  70

  INTEGRAAL. Lees hier de September­ver­kla­ring van Jan Jambon: “Wat ik maandag heb moeten ondergaan, was pijnlijk”

  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft zijn Septemberverklaring afgelegd in het Vlaams parlement. In die verklaring doet de regering traditioneel de grote lijnen van haar beleid en begroting voor het komende jaar uit de doeken. “Wat ik maandag heb moeten ondergaan, was pijnlijk”, zegt Jambon nadat de partijen er die dag niet in slaagden een akkoord te vinden. Lees hieronder de Septemberverklaring van Jambon.
 2. “Door een legertje goede darmbacteriën te transplanteren is je lichaam weer klaar voor de strijd”: de voordelen én risico’s van stoelgangtransplantatie
  PREMIUM

  “Door een legertje goede darmbacte­riën te transplan­te­ren is je lichaam weer klaar voor de strijd”: de voordelen én risico’s van stoelgang­trans­plan­ta­tie

  Er zijn steeds meer aanwijzingen dat tal van aandoeningen beïnvloed worden door de samenstelling van onze darmflora. Stoelgangtransplantatie – waarbij uitwerpselen van een gezonde donor naar de darmen van een zieke ontvanger worden getransplanteerd – lijkt daardoor niet langer van de pot gerukt als behandelmethode voor allerlei kwalen. Professor maag- en darmziekten Danny De Looze en biomedisch onderzoeker Hannelore Hamerlinck leggen uit hoe het werkt. Wat mag je verwachten van de behandeling en wat mag je zeker niet doen?
 3. “Ze planten zich extreem snel voort, kunnen zich goed verstoppen en zijn alleseters”: zo kan je kakkerlakken toch voorkomen én bestrijden
  PREMIUM

  “Ze planten zich extreem snel voort, kunnen zich goed verstoppen en zijn alleseters”: zo kan je kakkerlak­ken toch voorkomen én bestrijden

  We zien ze niet zo vaak, maar als we ze thuis aantreffen is het walgen, willen we er zo snel mogelijk vanaf en mag niemand het weten: kakkerlakken. Dat het taaie beestjes zijn, bewijst hun bestaansgeschiedenis. Ze zouden al meer dan 200 miljoen jaar op aarde gedijen. Om te ontdekken hoe je ze bestrijdt, contacteerden we Rentokil Pest Control BeLux, gespecialiseerd in de preventie, detectie en bestrijding van ongedierte. “Ze zijn dol op warme en vochtige omgevingen.”
 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.