(Bijna)-dertigers Esther Coolen, Maarten Van de Vondel, Phisanou Sunthorn, Carmen Martens, Freya De Becker en Talitha Dehaene.
Volledig scherm
PREMIUM
(Bijna)-dertigers Esther Coolen, Maarten Van de Vondel, Phisanou Sunthorn, Carmen Martens, Freya De Becker en Talitha Dehaene. © Klaas De Scheirder - Photonews

Zes Vlamingen over stress en verwachtingen die erbij komen als dertigers: “Een huis, een job, kinderen... Plots wordt verwacht dat je álles hebt”

Vandaag start op Eén een nieuw seizoen van ‘Dertigers’. Dat de reeks zo populair is, is geen toeval. Want hoewel de personages fictief zijn, zijn hun zorgen en twijfels dat hoegenaamd niet. Compleet arbitrair is dertig de leeftijd waarop de puzzelstukken van het leven zo stilaan in elkaar horen te vallen. Maar soms komt dat te vroeg, zijn de huizen, de job of de kinderen er nog niet. De verwachtingen zijn er wel, in overvloed. Zes Vlamingen over hun dertigerdilemma’s.

22 reacties

  • Paul Boeie

    4 maanden geleden
    Mijn kinderen , 30 en 32 hebben al jaren een eigen huis en nee ze hebben geen schatten gekregen van ons .
  • Johan Planckaert

    4 maanden geleden
    tenzij je heel rijke ouders hebt krijg je niets zomaar in het leven. veel en hard werken en spaarzaam zijn , zoveel mogelijk zelf doen en niet alles in 1 keer is de enige goede weg. Een huis bouwen, 2 x per jaar op reis en elk weekend uitgaan , een dure wagen en kledij, een gsm van 750 €. Dat gaat niet samen. Jullie zijn opgevoed in weelde en denken misschien dat alles onmiddellijk kan. Zo gaat het niet in het echte leven. Kijk naar je ouders en grootouders hoe zij het hebben gedaan.
  • Marianne Van den Lemmer

    4 maanden geleden
    Een eigen huis met tuin en een (paar) hond(en). Meer moet dat niet zijn. Ik ben een geslaagde mens.
  • Dirk De Buyst

    4 maanden geleden
    De reactie van Albert is geschreven door een stand-up comedian, denk ik. De comment van Piet is perfect.
  • Etienne De Bondt

    4 maanden geleden
    Verwachtingen zijn nog iets anders dan realisaties,. Bij ons thuis zijden ze altijd; geduld is een schone deugd.