Een motard rijdt de zone 30 binnen in Gent.
Volledig scherm
Een motard rijdt de zone 30 binnen in Gent. © Wannes Nimmegeers

Zes op de tien wil geen zone 30 in steden en nog altijd rijdt 30 procent te snel (al wil men wel meer controles)

Een derde van de Belgen lapt de snelheidslimieten weleens aan zijn laars. Dat zeggen ze in de jaarlijkse verkeersonveiligheidsenquête van Vias. Meer dan 10 procent zegt nog te rijden na alcoholgebruik. Andere conclusies uit het onderzoek: 6 op 10 is geen voorstander van een zone 30 in het centrum van steden en de elektrische fiets is in drie jaar tijd dubbel zo populair geworden.

32 reacties

 • Ahmed Zoupha

  5 jaar geleden
  Meer motoren in plaats van wagens om de files te minderen ... maar dan snelheden opleggen waarbij men met een motor niet in evenwicht blijft. Allemaal goed om 200 meter 30 te rijden aan een schoolpoort, maar volledige steden moeten doorkruisen aan 30 is crimineel. Die dat de wetten maakt, die moet zelf ook eens rijden!
 • Roland Vanlerberghe

  5 jaar geleden
  De zone 30 is een goede zaak voor de verkeersveiligheid maar als ge het daarover wilt hebben kijk dan maar eens naar de staat van het wegdek op de foto, ge moet al een kamikaze zijn om daar sneller te durven rijden en dat is nog niet eens het slechtste, er zijn er nog ergere stukken in alle steden, gemeenten en gewestwegen. Nobody is perfect blijkbaar.
 • RENE LENAERTS

  5 jaar geleden
  Beter geen zone 30 buiten de stad, maar wel er in. Ook weg met de voorrang van rechts en de verkeersdrempels buiten de zone 30. In dit land is verkeersveiligheid synoniem met bestuurders pesten, terwijl de verantwoordelijke overheden zich als eigenzinnige kinderen gedragen.
 • john Roderigas

  5 jaar geleden
  absurde maatregel, woon zelf in een zone 30 en er is niemand die zich dat aantrekt, er worden zelfs snelheden van meer dan 110 ereden en ja waaraan ligt het ? de straat heeft 2 namen de linkse zijde heet koewacht de rechtse koewachtsteenweg , en links is Stekene en rechts Moerbeke dus wie gaat het ooit doen een snelheid overtreding kan men steeds aanvechten want dan reed men in een andere straat, simpel he.
 • Jan Van Rompaey

  5 jaar geleden
  Stop de waanzin van de groenen.