Vlaams Parlementsvoorzitter Liesbeth Homans (N-VA)
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams Parlementsvoorzitter Liesbeth Homans (N-VA) © Photo News

Zes maanden ziek maar wel volledig loon? Vlaams parlement buigt zich maandag over El Kaouakibi

Ondanks het feit dat Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi (Open Vld) als zes maanden afwezig is door ziekte, krijgt ze nog steeds haar volledig maandloon - exclusief reiskosten: 5.700 euro. De zaak ligt maandag op de tafel van de Vlaamse fractieleiders. Die willen wel sleutelen aan het parlementair statuut, waardoor bijvoorbeeld een controlearts kan langsgaan. De vraag is: gaat er deze keer echt iets veranderen?

64 reacties

 • jean battheu

  2 maanden geleden
  Gans ons politiek bestel is ne rotte boel. Door al die regeringen te maken en de provincies in stand te houden is niks meer overzichtelijk en verdwijnen er miljarden die we zo nodig hebben. En ze gaan der ne keer over klappen. Allemaal blabla. Een bende graaiers !
 • Gino Nys

  2 maanden geleden
  Homans gaat het 'vragen', de fractieleiders 'gaan het bekijken' ; maw er komt dus niks van in huis. Een werkgroep oprichten, daarna een comité om het werk van de werkgroep te beoordelen en dan zijn we 2024 en nieuwe verkiezingen en is er niks gewijzigd, zoals gewoonlijk. Moeilijk is het nochtans niet : niks stemmen, statuut aanpassen, publiceren en direct van toepassing (ook voor de huidige parlementsleden).
 • stefan crama

  2 maanden geleden
  Tijd om al die politieke privileges af te schaffen. Zo help je alleen de extreme partijen aan de macht.
 • Jeaninne Bonduwe

  2 maanden geleden
  Toch weer wat arrogantie van de voorzitster naar een college toe. Op een manier van zou je niet beter wat zwijgen. Wij gaan dit wel aankaarten.
 • rudi meir

  2 maanden geleden
  Zij heeft dan tenminste nog een 'ziekenbriefje' een BDW is daar in geen járen geweest maar krijgt ook elke maand netjes 6000€ op zijn rekening en hij is niet de enige! Maar er wat aan doen? Nee hoor, dat is zo al decenia, dit veranderen is niet zo simpel roepen ze dan unisono!!
 1. Vande Lanotte kan 93.000 euro niet verklaren in dossier-El Kaouakibi, hekelt perslekken en “opzettelijke beschadiging”: “Ze moet aan de schandpaal”

  Vande Lanotte kan 93.000 euro niet verklaren in dos­sier-El Kaouakibi, hekelt perslekken en “opzette­lij­ke beschadi­ging”: “Ze moet aan de schandpaal”

  Johan Vande Lanotte, die in de zaak rond voormalig Open Vld-politica Sihame El Kaouakibi een tegenrapport heeft samengesteld, blijft haar verdedigen, en zegt dat een eerlijk proces door de vele lekken in de pers niet meer mogelijk is. “Eerst moet ze aan de schandpaal, dan pas kan ze reageren. Ze is publiekelijk terechtgesteld en onthoofd”, zo klonk het deze namiddag op een persbriefing. Volgens Vande Lanotte is 80 procent van het betwiste bedrag van 450.000 euro perfect te verklaren, maar voor een som van 93.000 euro is er meer onderzoek nodig.
 2. Nog één week voor je papieren belastingaangifte: onze fiscaal expert toont waarop je moet letten

  Nog één week voor je papieren belasting­aan­gif­te: onze fiscaal expert toont waarop je moet letten

  Nog één week en de papieren belastingaangiften moeten bij FOD Financiën toekomen. Wie het online invult heeft de tijd tot 15 juli. Fiscaal expert Michel Maus helpt je bij het invullen van je aangifte: hoe zit het met de nieuwe gunstige fiscale regels voor wie een huis wil kopen? Het afgelopen jaar belegd in bitcoins, maar geen idee welke fiscale gevolgen dat heeft? En wat moet je thuiswerkvergoeding en overuren?