BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Zes maanden cel voor bedreigingen aan adres van Zuhal Demir

PolitiekDe correctionele rechtbank van Tongeren heeft een 25-jarige Luikenaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden en boete van 400 euro voor de bedreigingen die hij eerder dit jaar stuurde naar staatssecretaris voor Gelijke Kansen en armoedebestrijding Zuhal Demir (N-VA). De computer waarmee de man de mail verstuurde werd verbeurd verklaard. 

11 reacties

 • José Lippens

  5 jaar geleden
  Als die persoon zich niet kan vinden in de Belgische regels zal hij door Erdogan een persoonlijke ontvangst krijgen in Turkije.
 • Jan Delafontaine

  5 jaar geleden
  6 maanden dat is enkel op papier en voor de show. In Belgie bestaan echte straffen al lang niet meer. Enkel echte flitsboetes.
 • Lodewijk CAENEN

  5 jaar geleden
  In Genk en omstreken moeten ze niets van haar en haar partij hebben. En dat komt ons goed uit.
 • Tom Faes

  5 jaar geleden
  Als je zoals Demir mensen tegen mekaar opzet komen daar vodden van. Dan verontwaardigd zijn is niet een klein beetje schijnheilig het is heel schijnheilig!
 • Michael Aerts

  5 jaar geleden
  @ hasso. Als mensen hier naar jouw mening ook maar één woord verkeerd zeggen over Erdogan dan zit je hier iedereen uit te schelden maar tegenstanders van jouw idool bedreigen is vrije meningsuiting? Het feit dat jij dit hier mag doen is het bewijs dat vrije meningsuiting hier wel degelijk bestaat!
 1. Zuhal Demir geeft collega-minister Brouns veeg uit de pan: “Dossier indienen zonder bespreking in de regering? Dat zou ik niet moeten proberen”
  45

  Zuhal Demir geeft collega-minister Brouns veeg uit de pan: “Dossier indienen zonder bespreking in de regering? Dat zou ik niet moeten proberen”

  Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft in het Vlaams Parlement stevige kritiek gegeven op haar collega-minister van Landbouw Jo Brouns. Volgens Demir haar heeft de CD&V’er een nieuw Vlaams plan voor de omzetting van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) ingediend bij de Europese Commissie zonder haar daarbij te betrekken en zonder het dossier eerst te bespreken in de regering. “Als ik dat zou doen in het stikstofdossier, dan zou het kot te klein zijn”, aldus Demir in antwoord op een vraag van Groen-parlementslid Mieke Schauvliege.