Fatima B. werd eind november samen met haar zus Rahma teruggestuurd door Turkije.
Volledig scherm
Fatima B. werd eind november samen met haar zus Rahma teruggestuurd door Turkije. © RV

Zes kinderen en IS-zussen waren vorig jaar enige uit Syrië teruggekeerde Belgen

In 2019 keerden in totaal acht Belgen uit Syrië naar België terug. Dat blijkt uit de cijfers van OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse. Het gaat om de zes kinderen van Belgische IS-strijders die in juni vanuit het noordoosten van Syrië gerepatrieerd werden en de twee zussen Fatima en Rahma B., die eind november door de Turkse autoriteiten teruggestuurd werden.

 1. Bende van Nijvel-special van podcast de volksjury vanaf donderdag online: “Van luisteraars kregen we te horen dat we hun vriendinnen in de lockdown zijn, dat doet echt deugd”
  INTERVIEW

  Bende van Nij­vel-special van podcast de volksjury vanaf donderdag online: “Van luiste­raars kregen we te horen dat we hun vriendin­nen in de lockdown zijn, dat doet echt deugd”

  Luisteraars van de podcast de volksjury - met kleine letters - hebben komende donderdag met stip aangeduid in hun agenda. De eerste aflevering van hun langverwachte bende van Nijvel-special is dan te luisteren via de podcastkanalen. Op vier jaar tijd is “de uit de hand gelopen interesse in true-crime” van Laura Scheerlinck en Silke Vandenbroeck een van de grootste Vlaamse podcasts geworden. Elke aflevering bereiken ze meer dan 25.000 luisteraars waarvan een aanzienlijk deel uit Nederland.
 2. Minister Beke: “Centra voor Geestelijke Gezondheid krijgen 5,6 miljoen extra subsidies”
  7

  Minister Beke: “Centra voor Geestelij­ke Gezondheid krijgen 5,6 miljoen extra subsidies”

  De Vlaamse regering heeft in december al beslist een bijkomende subsidie van 5,6 miljoen euro toe te kennen aan de Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG), bovenop de initiële investering van meer dan 20 miljoen in mentaal welzijn in het kader van het actieplan ‘Zorgen voor morgen’ bij de start van de coronacrisis. Dat stelt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke, nadat Groen eerder op de dag een Urgentieplan voor Mentaal Welzijn voorstelde.
 1. Israëlische politie moet waterkanon inzetten na nieuw protest orthodoxe joden
  Play

  Israëli­sche politie moet waterkanon inzetten na nieuw protest orthodoxe joden

 2. Tornado richt enorme schade aan in Alabama
  Play

  Tornado richt enorme schade aan in Alabama