Fatima B. werd eind november samen met haar zus Rahma teruggestuurd door Turkije.
Volledig scherm
Fatima B. werd eind november samen met haar zus Rahma teruggestuurd door Turkije. © RV

Zes kinderen en IS-zussen waren vorig jaar enige uit Syrië teruggekeerde Belgen

In 2019 keerden in totaal acht Belgen uit Syrië naar België terug. Dat blijkt uit de cijfers van OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse. Het gaat om de zes kinderen van Belgische IS-strijders die in juni vanuit het noordoosten van Syrië gerepatrieerd werden en de twee zussen Fatima en Rahma B., die eind november door de Turkse autoriteiten teruggestuurd werden.

  1. Biostatisticus Kurt Barbé: “Met dit groeipatroon doorbreken we op 9 november de symbolische grens van 10.000 hospitalisaties”

    Biostatis­ti­cus Kurt Barbé: “Met dit groeipa­troon doorbreken we op 9 november de symboli­sche grens van 10.000 hospitali­sa­ties”

    Amper vijf dagen na het ingaan van een avondklok en het sluiten van de horeca, zijn er alweer nieuwe maatregelen geïntroduceerd. Omdat de cijfers ons daartoe verplichten: in totaal ligger er reeds 3.649 patiënten in de Belgische ziekenhuizen. Gisteren werden er bijna 500 nieuwe opnames in het ziekenhuis geregistreerd. En het buigpunt van het aantal hospitalisaties is voorlopig niet in zicht, zo berekende biostatisticus Kurt Barbé (VUB).