Even een sneltest kopen in de Aldi? In Duitsland liggen ze gewoon in de supermarkt. Bij ons zal de test enkel in de apotheek te koop zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Even een sneltest kopen in de Aldi? In Duitsland liggen ze gewoon in de supermarkt. Bij ons zal de test enkel in de apotheek te koop zijn. © AFP

Zelftest vanaf volgende week te koop in de apotheek: hoe werkt hij? Hoeveel kost hij? En wat moet je doen als je positief test?

Vanaf 6 april zullen er in de apotheek zelftests te koop zijn waarmee iedereen zelf snel zal kunnen nagaan al dan niet besmet te zijn met Covid-19. Dergelijke tests waren verboden in ons land, maar de regering laat de verkoop ervan nu dan toch toe. Hoe werkt zo’n test? Waarvoor is hij nuttig? En hoeveel zal hij kosten? Zeven vragen beantwoord.

33 reacties

 • Freddy Duschek

  1 jaar geleden
  Wat als je jezelf getest hebt? Verandert er iets ? Mag je dan op restaurant of café? Moet je dan nog een mondmasker dragen? Of ben je gewoon je geld kwijt aan een test die niets veranderd? Waarom helpen de maatregelen die ze tot nu genomen hebben bijna niet? De grote meerderheid houdt zich hieraan
 • maarten anthonis

  1 jaar geleden
  Redelijke simpel , er zijn er miljoenen aangekocht maar ze weten niet wat er mee aan te vangen , door ze te verkopen geraken ze er vanaf , weer de zoveelste miskleun van onze regering, wat ben je er mee als burger , zo goed als niets , je kan je veel beter laten testen , dat is veel betrouwbaarder en zelfs dan ben je nog niet helemaal zeker.
 • Mich Vanderhoydonck

  1 jaar geleden
  goedkoper rechtstreeks op internet .
 • Patrick Van Sande

  1 jaar geleden
  Waar gaan ze nog geld uit slaan
 • Tejo Joeben

  1 jaar geleden
  Eerst was het verboden in ons land om deze zelftests te gebruiken. Nu is het toegestaan via een koninklijk besluit. Dat is zeer eigenaardig, waarom? Alle maatregelen in de corona crisis zijn altijd via een MB gegaan. Ik vraag mij toch af waarom? Wat zit daar weer achter?