Federaal minister van Zelfstandigen David Clarinval (MR)
Volledig scherm
Federaal minister van Zelfstandigen David Clarinval (MR) © Photo News

Zelfstandigen kunnen rekenen op verhoogde moederschapsuitkering

De federale regering verhoogt de  moederschapsuitkering voor  zelfstandigen. Ze heeft daarvoor vorige week een koninklijk besluit goedgekeurd. Momenteel bedragen de uitkeringen zo’n 514 euro per week voor een voltijds moederschapsverlof. Dat bedrag kan met tweehonderd euro toenemen.

 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 2. Maïté koos net als Imke Courtois voor leven als BAM: “Een pittige rollercoaster, maar ik ben superfier”
  PREMIUM

  Maïté koos net als Imke Courtois voor leven als BAM: “Een pittige rollercoas­ter, maar ik ben superfier”

  “Ik wist al vroeg dat ik ooit mama wilde worden, maar wou daar toch doordacht mee omspringen.” Voetbalanaliste Imke Courtois (34) is voor het eerst zwanger en wordt Bewust Alleenstaande Moeder (BAM). En daarin is ze lang niet alleen. Ook Maïté Janssens (35) uit Putte koos voor een leven als BAM: “De zwangerschapstest heb ik samen met mijn mama gedaan, zodat ik toch meteen iemand had om het geluk mee te delen.”
 3. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.