Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Klaas De Scheirder

Zelfstandige modewinkels kijken met gematigde verwachtingen naar wintersolden

De zelfstandige modewinkeliers bereiden zich met gematigde verwachtingen voor op de wintersolden, die lopen van 3 tot 31 januari. Dat blijkt uit een bevraging van sectorfederatie Mode Unie bij 188 zaken.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Verslavingspsycholoog over de gevaren van emotioneel kopen: “Voel je de drang om iets te kopen? Gewoon niét doen”
  PREMIUM

  Versla­vings­psy­cho­loog over de gevaren van emotioneel kopen: “Voel je de drang om iets te kopen? Gewoon niét doen”

  We maken ons allemaal wel eens schuldig aan het zogenaamde funshoppen en online winkelen. Reikhalzend kijken we uit naar het moment dat de postbode ons langverwachte pakje komt leveren (en de mini-endorfineboost die daarmee gepaard gaat). En dat je je huis niet eens hoeft te verlaten voor de nieuwste trends of gadgets, maakt het er niet makkelijker op. Wij vroegen aan gedragspsycholoog Paul Gheskiere wanneer je van een echte koopverslaving kan spreken en hoe je dat gat in je hand aanpakt. “Kenmerkend zijn de schuldgevoelens die achteraf de kop opsteken.”
 3. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 1. Vier pas geopende winkels in volle coronacrisis gaan de solden tegemoet: “Weer extra reden voor mensen om ons te ontdekken”
  PREMIUM
  Hasselt

  Vier pas geopende winkels in volle coronacri­sis gaan de solden tegemoet: “Weer extra reden voor mensen om ons te ontdekken”

  Heel wat handelaars staan klaar om hun gemiste inkomsten na een moeilijke coronaperiode in te halen tijdens de solden, en ook de vier pas geopende winkels in Hasselt verheugen zich op volk in de stad. Zo openden kleding- en accessoirewinkels ‘Gisy’ en ‘DiVine’ hun deuren nog maar voor het eerst in december, en ook parfumwinkel ‘éLiXSir’ en het nieuwe pand van ‘Lily Louise’ doken in volle coronacrisis in de binnenstad op. Hoe belangrijk wordt deze soldenperiode voor hen? Onze redactie ging op bezoek.