Vooral vrouwen en jongeren voelen de druk om toch aan de slag te gaan als ze ziek zijn.
Volledig scherm
Vooral vrouwen en jongeren voelen de druk om toch aan de slag te gaan als ze ziek zijn. © Thinkstock

Zelfs ziek wil de Belg nog werken

We laten het niet graag afweten. Liefst 7 op de 10 Belgen ging al eens ziek naar het werk, in plaats van naar de dokter. En 8 op de 10 werknemers is zelfs bereid om tijdens zijn ziekteverlof nog ‘iets voor het werk te doen’.

 1. Cliniclowns lanceren app voor zieke kinderen
  Play

  Clini­clowns lanceren app voor zieke kinderen

  De cliniclowns hebben vanaf nu een eigen app, de Clini-cam. Via die app kunnen de clowns videobellen met langdurig zieke kinderen. Ze doen dat vanuit hun eigen ‘cliniclowns controlekamer’. De kinderen zitten gewoon thuis of in het ziekenhuis. Met de nieuwe gratis app hopen de cliniclowns de drempel te verlagen en zoveel mogelijk zieke kinderen te bereiken. Zijn er geen clowns beschikbaar om mee te videobellen? Dan kunnen kinderen via de app ook leuke filmpjes kijken of een reactie achterlaten in het virtuele gastenboek.
 2. Weg vrijgemaakt na ongeval met twee zwaargewonden, veel schade en verkeerschaos bij aanrijding tussen vrachtwagen en personenwagens op E17 richting Gent
  Nazareth/Gent

  Weg vrijge­maakt na ongeval met twee zwaargewon­den, veel schade en verkeers­cha­os bij aanrijding tussen vrachtwa­gen en personenwa­gens op E17 richting Gent

  Op de E17 richting Gent gebeurde in de late namiddag een zwaar ongeval met een vrachtwagen en verschillende personenwagens ter hoogte van Nazareth. “Daarbij raakten helaas ook twee personen zwaargewond. Het verkeer werd er via de pechstrook geleid maar je vermijdt best de omgeving”, zegt An Berger van de Federale politie. De baan is intussen vrijgemaakt.
 1. Veearts krijgt heel wat tegenwind in hoorzitting over vaccinatieplicht: “Uw discours is ronduit crimineel”
  Play

  Veearts krijgt heel wat tegenwind in hoorzit­ting over vaccinatie­plicht: “Uw discours is ronduit crimineel”

  In de Kamercommissie Gezondheid is de reeks hoorzittingen over de vaccinatieplicht gestart met Luc Herry van artsenvakbond BVAS en de vaccinkritische veearts Geert Vanden Bossche. Herry pleitte duidelijk voor een verplichting, onder meer omdat de druk op de zorg en de economie dan wordt verlicht én de gecontesteerde coronapas op de schop kan. Vanden Bossche beweerde dat vaccins het immuunsysteem verstoren, een stelling die hem heel wat tegenwind opleverde. Sophie Rohonyi (DéFI) noemde zijn discours zelfs “ronduit crimineel”.
 2. Gezin uit Halle krijgt verschrikkelijk nieuws: na oudste zoon, lijdt nu ook jongste zoon aan ongeneeslijke ziekte
  Play

  Gezin uit Halle krijgt verschrik­ke­lijk nieuws: na oudste zoon, lijdt nu ook jongste zoon aan ongenees­lij­ke ziekte

  Een gezin uit Halle heeft afgelopen week hartverscheurend nieuws gekregen. Na hun oudste zoon van zeven jaar, lijdt nu ook hun jongste zoon van drie jaar aan een ongeneeslijke ziekte. Kinderen met die ziekte worden hooguit achttien jaar. De ziekte is uiterst zeldzaam, in Vlaanderen zijn er maar een paar gevallen bekend. Ondertussen is er al een steunactie opgezet om het gezin te helpen. “Ik probeer als mama sterk te zijn, hoe moeilijk het ook is.” Bekijk hierboven de volledige reportage uit VTM NIEUWS.