Rutte en De Croo schudden handen voor de Europese, Belgische en... omgedraaide Nederlandse vlag.
Volledig scherm
Rutte en De Croo schudden handen voor de Europese, Belgische en... omgedraaide Nederlandse vlag. © BELGA

“Zelfs hun vlag correct hangen lukt niet”: Nederlandse vlag op z'n kop tijdens bezoek Rutte aan premier De Croo

Een gênant foutje, zo kan je het wel noemen. Tijdens het werkbezoek van de Nederlandse premier Mark Rutte aan ons land hing de Nederlandse vlag op z’n kop. De blunder werd gisteren (onbedoeld) verspreid na tweets van beide premiers. Hoewel De Croo de fout inmiddels heeft rechtgezet, lokt het de nodige reacties uit op sociale media. “Pijnlijk”, luidt het.

 1. Europese petitie om einde te maken aan dierproeven haalt belangrijke drempel: Commissie verplicht om verbod in overweging te nemen

  Europese petitie om einde te maken aan dierproe­ven haalt belangrij­ke drempel: Commissie verplicht om verbod in overweging te nemen

  De Europese Commissie heeft een petitie gevalideerd die pleit voor het beëindigen van elke vorm van dierproeven. Er werden meer dan 1 miljoen handtekeningen ingezameld in 22 Europese landen. De initiatiefnemers, waaronder GAIA en Animal Rights, zullen nu uitgenodigd worden op een hoorzitting in het Europees Parlement, terwijl de Commissie verplicht wordt het verbod in overweging te nemen.
 2. Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldgevoel draag ik nog altijd mee”
  PREMIUM
  TV
  21

  Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldge­voel draag ik nog altijd mee”

  Het is een Gert Verheyen (52) die we nog niet eerder zagen. Wanneer zijn drie zoons in ‘Over de oceaan’ vertellen dat hun papa sinds de scheiding weinig initiatief neemt om contact met hen te zoeken, kan de nuchtere voetbalanalist zijn tranen niet bedwingen. Wat volgt is een bijzonder open getuigenis over ‘de grootste mislukking uit zijn leven’. “Het moment dat ik hen vertelde dat ik wegging, vergeet ik nooit meer.”