Zelfrijdende trucks voor het eerst op Vlaamse wegen

VideoVanochtend zijn twee vrachtwagens van fabrikant Iveco onder het Atomium begonnen aan de European Truck Platooning Challenge. De semiautomatische trucks zetten koers richting Rotterdam. Ook bij de DAF-vestiging in Westerlo zijn vrachtwagens in colonne vertrokken naar Nederland voor de Challenge.

 1. Strandbarhouders begrijpen er niks van: “Mensen drinken hier hun eigen blikjes op en komen langs om ons toilet te gebruiken. Laat ons alstublieft openen”
  PREMIUM

  Strandbar­hou­ders begrijpen er niks van: “Mensen drinken hier hun eigen blikjes op en komen langs om ons toilet te gebruiken. Laat ons alstu­blieft openen”

  “Mensen drinken hun eigen blikjes en flesjes hier op onze trap op. Wij kunnen niet anders dan toekijken. En opruimen.” De strandbarhouders aan onze kust zuchten. Ligzetels verhuren mag. Een drankje aan het raam verkopen ook. Maar rendabel is dat allerminst. “Hier wat verderop zien we dagjestoeristen in groepen genieten op het strand. Hier kan het nochtans veilig en gereglementeerd”, klinkt het in Blankenberge.
 1. Kijk hoe nieuwe Optimus Prime-robot automatisch transformeert in truck en terug
  Play

  Kijk hoe nieuwe Optimus Pri­me-ro­bot automa­tisch transfor­meert in truck en terug

 2. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
  Play

  'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug