Zelfmoordlijn
Volledig scherm
Zelfmoordlijn © RV

Zelfmoordlijn voerde in 2021 iets minder gesprekken, maar chat is veel populairder

De Zelfmoordlijn heeft vorig jaar 22.870 gesprekken gevoerd. Dat zijn er iets minder dan in 2020 (23.614), maar wel nog altijd opvallend meer dan voor de coronacrisis. Vooral de chat kende het voorbije jaar een forse stijging van 38 procent.

 1. Van Willy Sommers tot Rammstein, van Pele tot Lady Gaga: iedereen zet zijn krabbel voor Dimi (behalve Madonna en Bob Dylan - voorlopig)
  PREMIUM
  1

  Van Willy Sommers tot Rammstein, van Pele tot Lady Gaga: iedereen zet zijn krabbel voor Dimi (behalve Madonna en Bob Dylan - voorlopig)

  Ze staan in schriftjes, op platen, foto’s en affiches, soms zelfs op een drumvel. En het zijn er veel, héél veel. Met een verzameling van zo’n 23.000 handtekeningen van bekende voetballers, politici en artiesten is Antwerpenaar Dimitris Papanikitas (48) naar alle waarschijnlijkheid de grootste ‘filograaf’ van ons land (*). “Als ik mijn collectie morgen verkoop, kan ik een schoon, groot huis kopen, maar dat doe ik niet. Ik ben een verzamelaar, punt.”
 1. Na overlijden aangerand meisje (14): beklaagden moeten zich verantwoorden voor aanranding eerbaarheid met dood tot gevolg
  Gent

  Na overlijden aangerand meisje (14): beklaagden moeten zich verantwoor­den voor aanranding eerbaar­heid met dood tot gevolg

  Het proces rond de aanranding van een 14-jarig meisje op de Westerbegraafplaats in Gent in mei vorig jaar is maandagochtend van start gegaan. Vier dagen na die feiten stapte het slachtoffer uit het leven. Het onderzoek toonde geen rechtstreeks verband aan tussen de zedenfeiten en de zelfdoding, maar de rechter wierp maandag de tenlastelegging ‘aanranding van de eerbaarheid met de dood tot gevolg’ toch terug in het debat.
 2. Verbouwing afgelegen huis kost ‘Blind Gekocht’-koppel 616 euro aan… brieven: “Plots hadden we 88 ‘buren’ die aangetekend schrijven kregen”
  PREMIUM

  Verbouwing afgelegen huis kost ‘Blind Ge­kocht’-kop­pel 616 euro aan… brieven: “Plots hadden we 88 ‘buren’ die aangete­kend schrijven kregen”

  Verbouwen na gezinsuitbreiding: het hoeft geen opzien te baren. Maar toen ‘Blind Gekocht’-deelnemers Tom Robberechts (31) en Vicky Van Der Elst (29) eraan begonnen, kregen ze plots een factuur van 616 euro in de bus. Kosten die de stad Mechelen hen aanrekent, nadat in het kader van een openbaar onderzoek rond hun verbouwingswerken, 88 buren aangetekend aangeschreven werden. “Omdat een klein stukje tuin grenst aan het perceel van een flatgebouw...”
  Mechelen
 3. Wout (24) schrijft open brief over moeder Nathalie (49) die verkracht werd tijdens het joggen: “Mama’s euthanasie-aanvraag begint haar einde wel heel concreet te maken”
  Play

  Wout (24) schrijft open brief over moeder Nathalie (49) die verkracht werd tijdens het joggen: “Mama’s euthanasie-aan­vraag begint haar einde wel heel concreet te maken”

  Vijf jaar geleden werd de Vilvoordse Nathalie Huygens (49) op een erg gewelddadige manier verkracht. De tol die Nathalie en haar gezin moesten betalen was enorm. Haar zoon, de 24-jarige Wout Van Steenwinkel, vertelt nu in een open brief hoe zwaar de impact van seksueel geweld is op een gezin. “Een slachtoffer van seksueel geweld krijgt op het moment van de feiten levenslang toegewezen. Het is als het ware een mentale moord op de persoon die je ooit was. Mijn mama heeft ook al vaak toegegeven dat ze die ochtend liever gestorven was”, aldus Wout. Nathalie startte onlangs een euthanasieprocedure op als gevolg van haar traumatische ervaring.