Wielrenner Yarno Van Herck en arts Kris Van Der Mieren van de Belgische Wielerbond.
Volledig scherm
PREMIUM
Wielrenner Yarno Van Herck en arts Kris Van Der Mieren van de Belgische Wielerbond. © Photonews/rv

Zeker drie jonge renners met hartklachten naar ziekenhuis na tweede prik: “Intensief sporten in week na vaccinatie is geen goed idee”

Minstens drie jonge wielrenners zijn de afgelopen weken na een wedstrijd of training in het ziekenhuis beland met hartklachten. Stuk voor stuk werden ze net daarvoor gevaccineerd tegen het coronavirus. Het voorval zet artsen en cardiologen op scherp. “Paniek is nergens voor nodig”, beklemtonen ze, maar ze raden wel aan om niet intensief te sporten kort na vaccinatie. Dit is wat ze verder nog adviseren, en hoe de ploeg van de jonge renners -ze zaten allemaal in hetzelfde team- reageert.

58 reacties

 • Els Schreurs

  1 jaar geleden
  @marc w., kritische gerenommeerde hartchirurgen die de hoop uitspreken dat hun eigen kids zich niet laten vaccineren worden de mond gesnoerd maw zij MOGEN NIET spreken. En statistieken worden niet gemaakt op 3 cases. Trouwens, hoe betrouwbaar zijn de statistieken als ziekenhuizen aantal covidopnames vervalsen? In Israel zijn er zeer veel gevallen van myocarditis bekend, hier begint het pas. Al diegenen die jongeren manipuleren tot vaccinatie dragen m.i. een verpletterende verantwoordelijkheid.
 • Dirk Geyskens

  1 jaar geleden
  Mijn vriendin ligt al 2 weken in het universitair ziekenhuis met een hartspierontsteking. Begin van de maand heeft ze haar 2de Phiser vaccin gekregen. Dat ze daarna niet mocht sporten hadden ze wel eens mogen zeggen!
 • Carin Desmet

  1 jaar geleden
  In Europe zijn al meer dan 890 kids van 12 tot 25 met hartkwalen en nierfalen na vaccinatie en 32 overleden. In NL 354 gevaccineerde in ziekenhuis met besmetting maar hier ontkennen ze alles de politiekers om maar hun vacins te kunnen zetten. Want de pharma moet draaien. In Brussel lopen ze achter nu vlug plaatsen in media een Turkse die in kliniek lig door niet te vaccineren. En daar lopen de meeste dan in
 • Wesley Kenis

  1 jaar geleden
  Geen probleem het zijn jongeren die kunnen daar wel tegen...stel je voor dat het ouderen waren, tja dan zouden ze van "onderliggende aandoening" spreken...zolang het beetje maar een naam heeft zeker
 • Yannick Eeckelaert

  1 jaar geleden
  Ik heb een fietsen winkel en ik heb ook twee klanten die na een vaccinatie een ongeluk hebben gehad met de fiets en spreken van een black-out en niets herinneren. Alle drie net gevaccineerd. Pas na de tweede had ik de link gelegd. De eerste klant was een geoefend rijder. De tweede klant een ouder persoon met een elektrische fiets m, de derde klant een race fietsrijder.
 1. PS-vicepremier Dermagne wil Belgische monarchie afschaffen en pleit voor een republiek
  203

  PS-vicepre­mier Dermagne wil Belgische monarchie afschaffen en pleit voor een republiek

  PS-vicepremier Pierre-Yves Dermagne wil de Belgische monarchie afschaffen. “Ik kan geen systeem goedkeuren dat ongelijkheid tussen burgers creëert”, zegt de federale minister in het tijdschrift ‘Wilfried’. Hij pleit voor een presidentieel systeem met een afwisseling tussen de taalgroepen voor de keuze van de president. De Franstalige socialisten zeggen de visie van Dermagne te kennen en er geen probleem mee te hebben dat hij die verkondigt, “zo lang hij maar duidelijk aangeeft dat het zijn persoonlijke mening is”. Dat heeft woordvoerder Tineke Sonck gezegd aan HLN.
 2. Koelkast met energielabel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfactuur
  vtwonen

  Koelkast met energiela­bel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfac­tuur

  Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart.