Wielrenner Yarno Van Herck en arts Kris Van Der Mieren van de Belgische Wielerbond.
Volledig scherm
PREMIUM
Wielrenner Yarno Van Herck en arts Kris Van Der Mieren van de Belgische Wielerbond. © Photonews/rv

Zeker drie jonge renners met hartklachten naar ziekenhuis na tweede prik: “Intensief sporten in week na vaccinatie is geen goed idee”

Minstens drie jonge wielrenners zijn de afgelopen weken na een wedstrijd of training in het ziekenhuis beland met hartklachten. Stuk voor stuk werden ze net daarvoor gevaccineerd tegen het coronavirus. Het voorval zet artsen en cardiologen op scherp. “Paniek is nergens voor nodig”, beklemtonen ze, maar ze raden wel aan om niet intensief te sporten kort na vaccinatie. Dit is wat ze verder nog adviseren, en hoe de ploeg van de jonge renners -ze zaten allemaal in hetzelfde team- reageert.

58 reacties

 • Els Schreurs

  3 maanden geleden
  @marc w., kritische gerenommeerde hartchirurgen die de hoop uitspreken dat hun eigen kids zich niet laten vaccineren worden de mond gesnoerd maw zij MOGEN NIET spreken. En statistieken worden niet gemaakt op 3 cases. Trouwens, hoe betrouwbaar zijn de statistieken als ziekenhuizen aantal covidopnames vervalsen? In Israel zijn er zeer veel gevallen van myocarditis bekend, hier begint het pas. Al diegenen die jongeren manipuleren tot vaccinatie dragen m.i. een verpletterende verantwoordelijkheid.
 • Dirk Geyskens

  3 maanden geleden
  Mijn vriendin ligt al 2 weken in het universitair ziekenhuis met een hartspierontsteking. Begin van de maand heeft ze haar 2de Phiser vaccin gekregen. Dat ze daarna niet mocht sporten hadden ze wel eens mogen zeggen!
 • Carin Desmet

  3 maanden geleden
  In Europe zijn al meer dan 890 kids van 12 tot 25 met hartkwalen en nierfalen na vaccinatie en 32 overleden. In NL 354 gevaccineerde in ziekenhuis met besmetting maar hier ontkennen ze alles de politiekers om maar hun vacins te kunnen zetten. Want de pharma moet draaien. In Brussel lopen ze achter nu vlug plaatsen in media een Turkse die in kliniek lig door niet te vaccineren. En daar lopen de meeste dan in
 • Wesley Kenis

  3 maanden geleden
  Geen probleem het zijn jongeren die kunnen daar wel tegen...stel je voor dat het ouderen waren, tja dan zouden ze van "onderliggende aandoening" spreken...zolang het beetje maar een naam heeft zeker
 • Yannick Eeckelaert

  3 maanden geleden
  Ik heb een fietsen winkel en ik heb ook twee klanten die na een vaccinatie een ongeluk hebben gehad met de fiets en spreken van een black-out en niets herinneren. Alle drie net gevaccineerd. Pas na de tweede had ik de link gelegd. De eerste klant was een geoefend rijder. De tweede klant een ouder persoon met een elektrische fiets m, de derde klant een race fietsrijder.