Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Zeker 70 personen opgepakt: "Kleine groep kwam maar met een doel: keet schoppen”

De Brusselse politie heeft bij de betoging tegen de coronamaatregelen zondag in Brussel zeker een zestigtal personen administratief aangehouden en een tiental personen gerechtelijk. Dat meldt politiewoordvoerster Ilse Van de keere. Verschillende agenten en burgers raakten gewond bij de rellen.

30 reacties

 • Danny Baillien

  1 jaar geleden
  Gewoon alle kosten laten betalen. En zeker dit niet door weer eens de goede belastingbetaler.
 • Gaston Miar

  1 jaar geleden
  Rubberkogels inzetten! Sluit amokmakers enkele weken op in een hangaar van het leger.
 • Kaat Hoornaert

  1 jaar geleden
  Wie die betogingen organiseert schept een kader voor zoiets, dus zij zijn verantwoordelijk.
 • Marc Van Driessche

  1 jaar geleden
  Organisatie laten opdraaien voor de kosten, dat zou eerlijk zijn.
 • Peeters Francis

  1 jaar geleden
  En straks dienen ze klacht in tegen het optreden van de politie.
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Onze reporter op de coronabetoging: “Die ‘coronacrisis’ heeft nu echt wel lang genoeg geduurd. Wij willen weer leven”
  PREMIUM

  Onze reporter op de coronabeto­ging: “Die ‘coronacri­sis’ heeft nu echt wel lang genoeg geduurd. Wij willen weer leven”

  Nooit voordien lokte een Belgische betoging tegen de coronamaatregelen zoveel manifestanten als de 50.000 die vanmiddag present tekenden in Brussel. Meer nog dan bij de vorige manifestaties demonstreerden ook heel wat Nederlanders, Fransen, Luxemburgers en zelfs Zwitsers mee. Net zoals veel gezinnen met kinderen meestapten. Hoewel de overgrote meerderheid het vreedzaam hield, liep ook deze betoging weer uit op rellen. Wij wandelden mee tussen de betogers en vroegen naar hun beweegredenen. “Deze ‘coronacrisis’ heeft nu echt wel lang genoeg geduurd. Wij willen gewoon weer kunnen leven”, klonk het eensluidend.
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.