Dries Van Langenhove tijdens de betoging (links) en leden van Schild & Vrienden die apart deelnamen
Volledig scherm
PREMIUM
Dries Van Langenhove tijdens de betoging (links) en leden van Schild & Vrienden die apart deelnamen © Twitter/Instagram

“Zeg dat je niet bij Schild & Vrienden hoort.” Hoe Dries Van Langenhove de coronabetoging van zondag heimelijk heeft gekaapt

Het is Dries Van Langenhove die aan de touwtjes trok bij de uit de hand gelopen coronabetoging van vorige zondag in Brussel. Die werd grotendeels georganiseerd door een lid van Schild & Vrienden dat opereerde onder een schuilnaam, zo blijkt uit onderzoek van HLN en zusterkrant De Morgen. En toen de rol van zijn groepering begon uit te lekken, gaf Van Langenhove hoogstpersoonlijk orders om die link te blijven ontkennen.

58 reacties

 • baudry jacquet

  1 dag geleden
  terwijl onze overheid dus echt tracht alles onder controle te krijgen kunnen wij dit soort mensen even missen .
 • Jean-Marie Maenen

  1 dag geleden
  Aan Francois Demunter: Gaan we de organisatoren van voetbalwedstrijden dan ook financieel verantwoordelijk stellen voor de beveiliging (inzetten van politie betaald met overheidsgeld) voor- , tijdens- , en na de wedstrijd? Gaan we in de toekomst dan ook de financiële verantwoordelijkheid van aangebrachte vernielingen door hooligans bij de organisatoren (voetbalclubs) opeisen? Ik denk van niet...
 • Wendy Bergen

  2 dagen geleden
  Goed dat die echte Vlamingen er nog zijn.
 • Willy van craen

  2 dagen geleden
  Ben wel voor VB maar niet voor deze vent die enkel aan zichzelf denk zoals de meeste politici. Normaal gaan werken zit er niet in bij de meeste.
 • mobius vandenhole

  2 dagen geleden
  Dat je meedoet aan een betoging en lid bent van s&v wilt daarom nog niet zeggen dat je in naam van s&v meedoet?
 1. Wordt Mega volgende energieleverancier in problemen? “Geen acuut gevaar” en “situatie niet te vergelijken”

  Wordt Mega volgende energiele­ve­ran­cier in problemen? “Geen acuut gevaar” en “situatie niet te vergelij­ken”

  “Er is geen reden tot ongerustheid over onze situatie.” Zo reageert de Waalse energieleverancier Mega op het faillissement van de Vlaamse Energieleverancier. De naam van Mega valt regelmatig als het gaat om andere energiespelers die in de problemen dreigen te komen. Maar daar is niets van aan, benadrukt het bedrijf zelf. Ook volgens Test-Aankoop dreigt geen acuut gevaar.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.