File op de Antwerpse ring.
Volledig scherm
File op de Antwerpse ring. © ID / Wouter Van Vooren

Zeer pittige ochtendspits door regen en gladde wegen: 250 km file op Vlaamse snelwegen

Door de hevige regen en gladde wegen is het donderdagochtend een “zeer pittige” ochtendspits geweest in Vlaanderen. Er stond in totaal tot 250 kilometer file, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Ondanks de moeilijke omstandigheden waren er verder geen noemenswaardige incidenten, zegt woordvoerder Peter Bruyninckx.

 1. Lange files door storm Aurore, KMI waarschuwt met code geel voor rukwinden en zelfs code oranje voor kust: “Stormschade mogelijk”

  Lange files door storm Aurore, KMI waarschuwt met code geel voor rukwinden en zelfs code oranje voor kust: “Stormscha­de mogelijk”

  Het KMI heeft omwille van storm Aurore code geel afgekondigd voor het hele land tussen 5 uur vanochtend en 15 uur vanmiddag. Voor de kust geldt code oranje. Lokaal kan dit tot windschade leiden, want de bomen staan nog in blad, waarschuwt het KMI. Op de snelwegen van en naar Antwerpen staan lange files door het stormweer. “Vandaag wordt een onstuimige dag met eerst nog felle windstoten van 90 km/uur en op sommige plaatsen een uitschieter tot 100 km/uur”, zegt onze weerman Frank Duboccage. “In de loop van de ochtend neemt de wind in kracht af. Er zijn ook buien, die van west naar oost door ons land trekken. De temperaturen liggen gevoelig lager dan gisteren, op vele plaatsen maar een graad of 9.”
 2. Weer in klein gezelschap aan de kersttafel? Overlegcomité zal 'harde' maatregelen nemen: dit ligt op tafel
  PREMIUM
  247

  Weer in klein gezelschap aan de kersttafel? Overlegco­mité zal 'harde' maatrege­len nemen: dit ligt op tafel

  Voor de derde keer in evenveel weken tijd komt het Overlegcomité vandaag samen. Het onderwijs zit in de hoek waar de klappen vallen. Een contactbubbel van vijf werd overwogen door de experts, maar dat plan sneuvelde gisteravond op de tafel van het kernkabinet. “Weer met vijf op Kerst en Nieuwjaar? Dat ligt toch moeilijk.” Dit ligt op tafel van het Overlegcomité.