'Opper-Wonderwijf' Marijke Fonteyn richtte de groep op vanuit een eigen gemis. "Ik vond geen plek waar ik gewoon mezelf kon zijn. En blijkbaar dachten véél vrouwen daar hetzelfde over."
Volledig scherm
PREMIUM
'Opper-Wonderwijf' Marijke Fonteyn richtte de groep op vanuit een eigen gemis. "Ik vond geen plek waar ik gewoon mezelf kon zijn. En blijkbaar dachten véél vrouwen daar hetzelfde over." © Photo News

Ze zijn met 21.000 (!), de Vlaamse Wonderwijven: "Maar noem ons alsjeblief géén feministen"

Ze kunnen intussen het Sportpaleis vullen, de vrouwen – excuseer, Wonderwijven - die Marijke Fonteyn samenbrengt. Ze zijn géén lid van een brei- of geitenwollensokkenclub waarin geklaagd wordt over luie mannen en lastige kinderen. Ze zijn gewóón vrouwen met elk een unieke achtergrond - af en toe rebels, kwetsbaar ook. “Internationale Vrouwendag? Vieren we niet”, is de bezielster kordaat.

9 reacties

 • Maria Verbeek

  3 jaar geleden
  De omschrijving is dus eigenlijk gewoon "mensen". Maar ik steun dit wel! Geen probleem om wat plezier te maken en steun te krijgen in een groep. Zolang de ingesteldheid maar positief is en blijkbaar is dat ook zo. Dus inderdaad geen feministen. Geen (Niet In Mijn) Pretpark toestanden. Het beste aan de vrouwen, veel plezier nog!
 • Eida Lam

  3 jaar geleden
  Wonderwijven, totdat het wc verstopt zit of de vuilbak moet worden buiten gezet, er ergens een spin rondloopt .. of een knap slank meisje met grote borsten.
 • Robert Volckaert

  3 jaar geleden
  Heb met de wonderwijven kennis gemaakt. Het is een prachtige groep met een juiste ingesteldheid, ik kan alleen maar zeggen proficiat en doe zo verder.
 • Werner Huygens

  3 jaar geleden
  En dan mogen ze wel wijf genoemd worden.......
 • piet devlieger

  3 jaar geleden
  Jaja, wonderwijven ... Tot er ergens een lamp moet ingedraaid worden, een gordijn opgehangen of er ergens een schroevendraaier moet gebruikt worden.
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op