Belga
Volledig scherm
© Belga

“Ze lokken te veel aandacht van jongens”: Waalse schooldirectrice krijgt wind van voren omdat ze korte bloesjes verbiedt

In Wallonië is de nodige commotie ontstaan omtrent de strenge kledingregels van een schooldirectrice. Als een van haar studentes voortaan komt opdagen met een te diep decolleté of een te kort bloesje riskeert ze van school gestuurd te worden. “Een slecht signaal, en dat uitgerekend op Internationale Vrouwendag”, oordeelt de Waalse minister van Onderwijs Caroline Désir (PS).

43 reacties

 • Jan Janssens

  1 maand geleden
  Voor degenen die schrijven dat ze een uniform zouden moeten dragen, zouden eens goed moeten lezen: het gaat hier over het bloesje dat deel is van het uniform.
 • Hans Coene

  1 maand geleden
  zalig gezegd, Linde Segaert. Boenk erop. Dat die "jongeren" hun hormonen eens in toom houden, en dat er verdorie keihard opgetreden wordt tegen ontsporingen ! (zal wel een droom blijven)
 • Marcus Camps

  1 maand geleden
  Madam minister wil stemmen, de directeur wil zijn scholieren beschermen en ze laten opgroeien tot verantwoordelijke burgers. Zie maar wat je het belangrijkst vindt.
 • Refter Noorderlaan

  1 maand geleden
  Wie nu nog pleit voor een uniform moet in China gaan wonen, we willen onze jeugd moderne maatschappelijke opvoeding meegeven, dan moet de vrijheid van kledingkeuze ook gerespecteerd worden. Anders moet de school het schoolreglement maar aanpassen, zo kunnen we kiezen waar we onze kinderen onderwijs laten volgen. Er zijn andere dingen in het leven die veel en veel belangrijker zijn dat altijd maar te moeten zeuren over van alles en nog wat.
 • Linde Segaert

  1 maand geleden
  Een goede getrainde hond neemt geen snoepjes aan zolang hij daarvoor geen toestemming krijgt. Misschien kunnen ze dat soort training ook eens invoeren voor jongens. Zodat meisjes niet bang hoeven te zijn besprongen te worden omwille van hun kledij. Meisjes verbieden bepaalde kledij te dragen als bescherming is immers symptoombestrijding. Durf eindelijk eens oorzaken aan te pakken !
 1. “Mensen bang maken is mensen kwaad maken”: expert streng over angstcommunicatie virologen
  34

  “Mensen bang maken is mensen kwaad maken”: expert streng over angstcommu­ni­ca­tie virologen

  Er is kritiek op de angstcommunicatie van virologen en andere experts die tegengas geven na het ‘versoepelingspakket' dat op het Overlegcomité werd aangekondigd. “Angst zaaien maakt mensen onzeker of zelfs boos, terwijl het beleid net rekening moet houden met ons sentiment. Je kan mensen tot een bepaald punt stretchen, maar ermee dreigen dat iemand niet geholpen zal worden na een ongeval, helpt niet.”
 1. Camping Coppens: Monique, Beau en Nora gaan voor het eerst in Zweden schaatsen
  Play

  Camping Coppens: Monique, Beau en Nora gaan voor het eerst in Zweden schaatsen

 2. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
  Play

  Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York