Eigenaar Karel Vervaet en account manager Eva Verraes van tuinkantorenbouwer Systimber uit De Pinte.
Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaar Karel Vervaet en account manager Eva Verraes van tuinkantorenbouwer Systimber uit De Pinte. © Florian Van Eenoo Photo News

Ze durven het bijna niet zeggen, maar deze 7 ondernemers boeken meer winst door corona: "Aantal projecten verdrievoudigd”

 In de grootste recessie sinds de Tweede Wereldoorlog is het voor veel bedrijven pompen of verzuipen, maar niet voor allemaal. Voor andere was het de voorbije maanden alle hens aan dek en met gemengde gevoelens vaak. “Ik wil geen belachelijke winst maken, ook al zou het kunnen.” Welke ondernemers en sectoren hebben het momenteel druk en is hun omzet is geëxplodeerd door corona? Deze zeven ondernemers getuigen over hun ‘booming business’.

20 reacties

 • René Verhoeven

  2 maanden geleden
  Jaloezie is het gevolg van ongelijkheid! Er zijn mensen die 10u per dag weg zijn om er 8 betaald te worden aan 1500 euro per maand terwijl er sommige, niet allemaal natuurlijk, zelfstandigen zijn die 1500 euro per week en zelfs veel meer incasseren, niet verdienen wel te verstaan! En laat het nu net dezen zijn die nog op alle mogelijke manieren proberen om zo weinig mogelijk belastingen en rzs te betalen via allerhande aftrekposten!  
 • MARCEL VAN DEN EYNDE

  2 maanden geleden
  Ik lees toch wat jaloezie hieronder...het is die mensen gegund vind ik. Niemand houd u tegen om ook zelfstandig te worden denk ik dan...het was idem met en na de oorlog...bij de ene miserie en de anderen worden rijk, thats life
 • kurt popelier

  2 maanden geleden
  Als ik de reacties lees van sommigen, dan zouden die beter zelf eens wat investeren in een of andere business. Als die het allemaal zo goed weten hoe bergen geld te scheppen zonder belastingen te betalen, hahah.
 • Argus Vercauteren

  2 maanden geleden
  @Luc Huyghe: De mensen uit de zorgsector hebben dit jaar nog geen vakantie kunnen nemen, want de intensive care werd overspoeld met coronapatiënten. Andere patiënten konden pas later behandeld worden (lees: overwerk). Deze bonus hebben ze dan ook dubbel en dik verdiend. 
 • René Verhoeven

  2 maanden geleden
  De één noemt het verstandig ondernemen, ik noem het meer geld uit de zakken kloppen van de klanten! Er worden veel te grote winsten geboekt op hun realisaties, is met alles zo in de bouw! Gelukkig kunnen we het zelf ook tegen minder dan de helft van de prijs en nog beter uitgevoerd ook! Van die zogezegde "ondernemers" moet er bij mij geen enkele nog zijn. Ze zullen wel poseren in hun tuin met zwembad en bijgebouw/kantoor, moeten toch onkosten maken...
 1. Bende van Nijvel-special van podcast de volksjury vanaf donderdag online: “Van luisteraars kregen we te horen dat we hun vriendinnen in de lockdown zijn, dat doet echt deugd”
  INTERVIEW

  Bende van Nij­vel-special van podcast de volksjury vanaf donderdag online: “Van luiste­raars kregen we te horen dat we hun vriendin­nen in de lockdown zijn, dat doet echt deugd”

  Luisteraars van de podcast de volksjury - met kleine letters - hebben komende donderdag met stip aangeduid in hun agenda. De eerste aflevering van hun langverwachte bende van Nijvel-special is dan te luisteren via de podcastkanalen. Op vier jaar tijd is “de uit de hand gelopen interesse in true-crime” van Laura Scheerlinck en Silke Vandenbroeck een van de grootste Vlaamse podcasts geworden. Elke aflevering bereiken ze meer dan 25.000 luisteraars waarvan een aanzienlijk deel uit Nederland.
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Tornado richt enorme schade aan in Alabama
  Play

  Tornado richt enorme schade aan in Alabama