Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Zalen en stadions kunnen vanaf dinsdag opnieuw meer bezoekers ontvangen

Vanaf dinsdag 8 september kunnen opnieuw evenementen plaatsvinden in grote zalen, congrescentra en sportstadions. De afstandsregels voor zittende evenementen worden dan bijgesteld van anderhalve naar één meter waardoor opnieuw meer bezoekers toegelaten kunnen worden. Om te helpen bij de organisatie van die evenementen heeft de Vlaamse overheid het Covid Infrastructure Risk Model (CIRM) ontwikkeld. Dat melden de Vlaamse ministers Jan Jambon (Cultuur), Zuhal Demir (Toerisme) en Ben Weyts (Sport). 

8 reacties

 • Regina Van Akker

  9 maanden geleden
  Terwijl de cijfers niet meer verder dalen ... goe bezig weeral! Dat belooft voor het najaar en de winter, maar dan gaat men uitzoeken hoe het komt dat er weer zoveel besmettingen zijn... gaan weer een paar studies door topexperts voor nodig zijn vrees ik...
 • Walther Temmerman

  9 maanden geleden
  Die mondmaskers zijn er te veel aan, zolang ze daar mee blijven dwepen zien ze mij nergens waar ze verplicht zijn.
 • matthias peur

  9 maanden geleden
  Neen dank u, ik zal mij wel thuis vermaken. Thuis werken, thuis leven, eindelijk geen druk meer om aan allerlei onnozelheden mee te moeten doen.
 • Jurgen Veys

  9 maanden geleden
  Ik blijf lekker thuis
 • dina van doren

  9 maanden geleden
  Jambon, Demir en Weyts. hoop dat je achteraf geen spijt gaat hebben,weten jullie wat de besmettingen nog zijn op dit moment lees vandaag dat de besmettingen bijna niet meer dalen,de mensen die terug komen uit het buitenland zijn er nog niet allemaal,mondmaskers worden veel minder gedragen het blijktallemaal geen kwaad te kunnen .Ben risicopatient en heb grote schrik dat ik alsnog besmet zal geraken door jullie geklungel en dit om jullie postjes te beschermen bij de superrijken jullie vrienden
 1. De wereldwijde race naar het coronavaccin (deel 1): de kansen van de acht koplopers op een rij
  PREMIUM

  De wereldwij­de race naar het coronavac­cin (deel 1): de kansen van de acht koplopers op een rij

  Vanaf vandaag test Janssen Pharmaceutica een coronavaccin uit op liefst 60.000 proefpersonen in Brazilië, Chili en de VS. Daarmee vervoegt het van oorsprong Belgische farmabedrijf de kopgroep in de wereldwijde race naar een werkende inenting. Nu al acht gegadigden zijn in de cruciale klinische 'fase 3' beland. Enkele firma's blijven overtuigd nog dít jaar de eindmeet te halen. De kansen van de koplopers op een rij.