Lidl campagne zaam
Volledig scherm
PREMIUM
Lidl campagne zaam © Lidl

ZAAM: Lidl gaat voor betaalbaar duurzaam

‘Duurzaam’ min ‘duur’ = ZAAM. Het mysterieuze vierletterwoord dook de afgelopen dagen overal op. Het gaat om een campagne van Lidl, dat wil aantonen dat voor de producten in kwestie niet per se meer geld moet worden neergeteld. “Duurzaam en niet-duurzaam groeien naar elkaar toe”, zeggen retailspecialisten.

 1. Groeiend tekort aan vrachtwagenchauffeurs in Vlaanderen

  Groeiend tekort aan vrachtwa­gen­chauf­feurs in Vlaanderen

  In de eerste acht maanden van dit jaar telde Vlaanderen 4.821 vacatures voor vrachtwagenchauffeur. Daarmee lijkt het recordaantal vacatures van 2019 (5.504) opnieuw te sneuvelen. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Tom Ongena (Open Vld) heeft opgevraagd bij minister van Werk Hilde Crevits. Ongena dringt aan op extra inspanningen, bijvoorbeeld rond de VDAB-opleidingen voor vrachtwagenchauffeur. "Maar daar knelt het schoentje. Het aantal cursisten dat zo'n opleiding start, steeg de afgelopen jaren niet". Minister Crevits ontkent dit en meldt “een sterke stijging” te zien in het aantal mensen die de opleiding volgen.
 2. ASSISEN. Davy Kesteman (32) schuldig aan moord op Sharon (22): “Hij heeft bewust een bijna vier keer hogere snelheid aangehouden dan toegelaten”
  Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

  ASSISEN. Davy Kesteman (32) schuldig aan moord op Sharon (22): “Hij heeft bewust een bijna vier keer hogere snelheid aangehou­den dan toegelaten”

  In het Brugse assisenhof is Davy Kesteman (32) schuldig bevonden aan moord. De volksjury was van oordeel dat de Poperingenaar drie jaar geleden de intentie én het plan had om Sharon Gruwez (22) te doden door te crashen met zijn BMW. “Door op die plaats te rijden aan een bijna vier keer hogere snelheid dan toegelaten, heeft hij aanvaard dat dit fataal zou aflopen”, klonk de motivering van de jury. Voor moord riskeert Kesteman levenslange opsluiting.