Marc De Roeck
Volledig scherm
© Marc De Roeck

Zaal ontruimd na verdachte tweet: student weer vrijgelaten

AntwerpenDe 22-jarige Ouaamari Mohamed is vannacht vrijgelaten. De man was rond 21.30 uur opgepakt nadat hij in een twitterbericht had gewaarschuwd voor een aanslag in de hoofdzetel van ING  in Antwerpen. De sectie Terrorisme heeft de man tot  na middernacht ondervraagd. Hij moest zijn gsm afgeven voor verder onderzoek. Zijn advocaat Ergun Top vond het een hallucinante ervaring: "Tijdens die ondervraging dachten wij de hele tijd dat het om een grap met verborgen camera ging. Mijn cliënt is wel heel erg geschrokken van de buitensporige reactie van de politie."

 1. "Mogelijk een van de meest besmettelijke virussen ooit” en andere symptomen? Dit is wat we al weten over de nieuwe coronavariant omikron
  Play
  Update

  "Mogelijk een van de meest besmette­lij­ke virussen ooit” en andere symptomen? Dit is wat we al weten over de nieuwe coronavari­ant omikron

  Experts zijn bezorgd over een nieuwe variant van het coronavirus die is opgedoken in het zuiden van Afrika. Hoewel er nog niet genoeg gegevens beschikbaar zijn om met zekerheid te zeggen of de omikronvariant - variant B.1.1.529 - besmettelijker, ziekmakender en/of resistenter is tegen de vaccins, gaan er toch heel wat rode vlaggen omhoog. Dit is wat we nu al weten.
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.