Dries Van Langenhove.
Volledig scherm
Dries Van Langenhove. © Photo News

Zaak Schild & Vrienden: Van Langenhove en advocaat willen nietigheid van onderzoek "linkse" onderzoeksrechter

In de zaak rond Schild & Vrienden wil Hans Rieder, de advocaat van Dries Van Langenhove, grote delen van het onderzoek nietig verklaard zien omdat het uitgevoerd werd door een volgens hem partijdige onderzoeksrechter, die Van Langenhove "linkse, onnozele voorwaarden" zoals een bezoek aan de Dossinkazerne oplegde. Dat bleek donderdag op de zitting van de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling, die de regelmatigheid van het onderzoek nagaat.

12 reacties

 • Alain Heyrman

  1 jaar geleden
  Als ik het goed begrijp werd hij reeds gestraft dus....
 • Barry Flapstaart

  1 jaar geleden
  En groot gelijk heeft die.
 • DIRK VAN DESSEL

  1 jaar geleden
  Waarom legde de Onderzoeksrechter een bezoek aan de Dossin kazerne op vermits dit als een "sanctie" op te vatten is zonder dat hij in een later proces al zou veroordeeld zijn ?
 • Joris Claes

  1 jaar geleden
  Als je in een prive chatgroep niks meer moogt zeggen! Ze zouden eens op twitter en reddit moeten kijken wat ze daar allemaal zeggen. Verdraagzaamheid komt maar langs ene kant merk ik tegenwoordig.
 • Dirk DE Bakker

  1 jaar geleden
  Groot gelijk heeft hij maar ja hij is van het vb he. Waar zit unia nu zoals altijd hoor je ze ook niet. Geheime chatgroepen zijn precies niet geheim, stel u even voor dat iederéén die in een groepje zou zitten niet mag schrijven wat hij wil. En hoe komt de pers aan de chatberichten van Dries?
 1. Zaak rond Schild & Vrienden: kamer van inbeschuldigingstelling moet regelmatigheid onderzoek nagaan na afwijzen bijkomende onderzoeksdaden
  Gent

  Zaak rond Schild & Vrienden: kamer van inbeschul­di­ging­stel­ling moet regelmatig­heid onderzoek nagaan na afwijzen bijkomende onderzoeks­da­den

  De zaak rond Schild & Vrienden loopt weer vertraging op. De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) zal bekijken of het onderzoek objectief verlopen is. De KI had eerder beslist dat er geen bijkomend onderzoek komt, zoals gevraagd door Van Langenhove. In de zaak vraagt het parket de verwijzing voor oprichter Dries Van Langenhove en acht andere personen die lid waren van de groepering.