Pol Hauspie en Jo Lernout.
Volledig scherm
Pol Hauspie en Jo Lernout. © BELGA

Zaak-Lernout en Hauspie: geen cassatieberoep aangetekend en amper interesse in schadevergoeding

Meer dan twee weken nadat het hof van beroep in Gent in de fraudezaak rond Lernout & Hauspie (L&H) zes voormalige bestuurders veroordeelde tot het betalen van schadevergoedingen van ongeveer 655 miljoen euro, is er geen cassatieberoep aangetekend tegen het arrest. Van de partijen die in theorie recht hebben op een schadevergoeding, hebben er maar een handvol opgezocht welke vergoeding ze kunnen proberen te recupereren bij de veroordeelden.

  1. Belgische broers trappen Duitser schedelbreuk aan après-skibar in Oostenrijk: “Met skibotten in het gezicht geschopt”
    PREMIUM

    Belgische broers trappen Duitser schedel­breuk aan après-ski­bar in Oostenrijk: “Met skibotten in het gezicht geschopt”

    Twee broers van 23 en 21 jaar uit Berlare hebben na een après-skifeestje in Oostenrijk een tijdlang in de cel gezeten. Een ruzie om een taxi bij de bar ontaardde in een zware vechtpartij. Eén van de slachtoffers, een dertiger, lag een tijdje met een schedelbreuk in kritieke toestand in het ziekenhuis, maar overleefde de feiten. In principe riskeren de broers 10 jaar cel, al is de kans dat ze die effectief krijgen eerder klein. Ook in eigen land kwamen de twee al meermaals in contact met het gerecht. Een reconstructie van hun gewelddadige skireis.
    Berlare, Dendermonde