Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Zaak grootschalige fiscale fraude Jeroen Piqueur start in beroep

De zaak van grootschalige fiscale fraude waarin de voormalige Optima-topman Jeroen Piqueur van de Gentse correctionele rechtbank vier maanden effectieve celstraf kreeg, start vandaag voor het Gentse hof van beroep. Piqueur is intussen vrij onder voorwaarden in het gerechtelijk onderzoek naar het faillissement van de Optima Bank.

8 reacties

 • vanaeken jokke

  5 jaar geleden
  Ge weet toch dat Crombez staatssecretaris van fraudebestrijding was op dat moment en zo fier als een paus mee poseerde met de frauderende bankdirecteurs op de foto.Chris Delanghe.
 • rudi steyaert

  5 jaar geleden
  niet te vergeten : dit is de man, warvan Termùont beweerde dat hij hem niet kende !!! Hoe is hij niet beschaamd ????? Hij, met zijn 40.000 euro aan mandaten per jaar, zo vergeetachtig ......
 • Armand Wuyts

  5 jaar geleden
  Recht laten geschieden.De fiscus hoeft niets te behandelen!
 • vanaeken jokke

  5 jaar geleden
  Benieuwd hoe de rode baronnen er tussenuit gaan glippen.In Gent kan al zoveel als in Brussel daar worden ook uitspraken en vonnissen uitgesproken die kant nog wal raken.En misschien vinden ze wel een bewijs dat oppergraaier van Gent Termont ergens met zijn handen tussen zit.
 • chris delanghe

  5 jaar geleden
  We kunnen misschien een speciale rechtbank oprichten om ervoor te zorgen dat overal waar topkriminele fraudeurs (ipv topman) en politici zetelen in de raden van bestuur correct aangepakt worden voor de corruptie , fraude, schriftvervalsing, oplichting en nog van dat fraais...Niemand moet komen beweren dat die politici totaal van niets wisten. Zij zijn minstens medeplichtig en even crimineel, of kregen die geld om niets te doen behalve hand en spandiensten ???.
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  8

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. CD&V-voorzitter Sammy Mahdi: “Geheim huwelijk van N-VA en Vooruit is grootste publieke geheim van Wetstraat”
  148

  CD&V-voorzitter Sammy Mahdi: “Geheim huwelijk van N-VA en Vooruit is grootste publieke geheim van Wetstraat”

  Volgens CD&V-voorzitter Sammy Mahdi bestaat er een “geheim huwelijk” tussen N-VA en Vooruit en is dat “het grootste publieke geheim van Wetstraat”. Dat heeft hij gezegd aan VTM Nieuws. Ook gisteren op een CD&V-congres in Gent maakte hij daar al een toespeling op en noemde hij zijn partij het enige alternatief voor de “roodgele combine” tussen N-VA en Vooruit, die volgens hem alleen zal leiden tot meer wantrouwen en overheidsbetutteling.
 3. Demir na kritiek Mahdi: "CD&V heeft zelf ziel van Vlaanderen verkocht”

  Demir na kritiek Mahdi: "CD&V heeft zelf ziel van Vlaanderen verkocht”

  Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) ontkent dat Vooruit en N-VA al afspraken hebben gemaakt voor de regeringsvorming in 2024. Ze countert daarmee de kritiek van CD&V-voorzitter Sammy Mahdi. Die waarschuwde zaterdag op een CD&V-congres voor een samenwerking tussen Vooruit en N-VA, een samenwerking die volgens hem "de ziel van Vlaanderen" op het spel zet. Maar volgens Demir heeft CD&V zelf al de "ziel van Vlaanderen verkocht door in 2019 in de federale regering te stappen zonder een Vlaamse meerderheid". Dat zei de N-VA-politica zondag in ‘De Zevende Dag’.