Yves Stevens
Volledig scherm
Yves Stevens © BELGA

Yves Stevens: "Wat de beslissingen van het Overlegcomité ook zijn, we moeten streng voor onszelf blijven”

Deze namiddag zit het Overlegcomité nogmaals samen. De inzet? De manier waarop we kerst zullen vieren. Yves Stevens, woordvoerder van het Nationaal Crisiscentrum waarschuwde alvast tijdens de persconferentie vanmorgen: “Wat de beslissingen van het Overlegcomité ook zijn, we moeten streng voor onszelf blijven.”

 1. Geen afkoelingsweek in lager onderwijs, leerlingen krijgen wel vaste plaatsen: “Virologen bevestigen dat dit de juiste aanpak is”
  179

  Geen afkoelings­week in lager onderwijs, leerlingen krijgen wel vaste plaatsen: “Virologen bevestigen dat dit de juiste aanpak is”

  Er komt geen afkoelingsweek in het basisonderwijs in de week voor de krokusvakantie. Dat is beslist op onderwijsoverleg tussen Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), de vakbonden en de virologen. De extra maatregelen die vorige week werden ingevoerd, blijven behouden. Leerlingen in het lager onderwijs krijgen ook vaste plaatsen in de klas en in de refter.
 2. De slag om kerst: overlegcomité begint uur vroeger uit vrees voor lange discussies
  PREMIUM

  De slag om kerst: overlegco­mité begint uur vroeger uit vrees voor lange discussies

  Vandaag beslist het Overlegcomité over de heropening van de winkels en over hoe we kerst zullen vieren. CD&V-voorzitter Joachim Coens en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez voerden gisteren de druk op om toch extra gasten toe te laten, hoewel de tandem De Croo-Vandenbroucke dat niet wil riskeren. Het wordt nog een zware discussie vandaag, want de ergernis bij MR groeit. Extra gasten? En hoeveel dan? Of met z’n allen rond de vuurkorf? Hierover wordt vandaag overlegd.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken