Anuna De Wever op de vorige klimaatmars in Brussel.
Volledig scherm
Anuna De Wever op de vorige klimaatmars in Brussel. © VTM NIEUWS

Youth For Climate roept jongeren op vrijdag tijdens de schooluren op straat te komen

Klimaatbeweging Youth for Climate roept jongeren op om op vrijdag 22 oktober tijdens de schooluren de straat op te gaan in Gent en Louvain-la- Neuve voor de Global Climate Strike. Op die dag zullen jongeren over de hele wereld staken voor het klimaat. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts liet eerder al weten dat hij scholen heeft gevraagd om het klimaatspijbelen altijd te bestempelen als een ongewettigde afwezigheid.

206 reacties

 • Frank Van den Bulck

  1 maand geleden
  Dat ze dat op woensdagnamiddag doen of in het weekend. Maar nee, want dan gaan ze liever feesten !
 • DIRK VAN DESSEL

  1 maand geleden
  Onderwijzend personeel dat mee heult met de spijbelaars dient beboet met een reductie op hun wedde elke keer dat ze mee spijbelen in plaats van te werken voor hun kost, betaald door belastingbetalers.
 • DIRK VAN DESSEL

  1 maand geleden
  Ongewettigde afwezigheid sanctioneren en de ouders verwittigen geen permissiviteit ter zake !
 • Marie Rose Van der Haeghen

  1 maand geleden
  Dit moet zo vlug mogelijk verboden worden , die snotneuzen moeten op school zitten , er zijn al genoeg lessen in te halen door Corona .
 • patrick deflem

  2 maanden geleden
  ze gaan niet meer tevoet rijden bijna nooit met fiets zijn de grootste verbruikers van energie begin daarmee hedendaagse jeugd als ge u steentje wil bijdragen
 1. INTERVIEW. Zanna Vanrenterghem, de frisse wind op de klimaatmars: “Ik pleit nochtans voor hetzelfde als Anuna”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Zanna Vanrenterg­hem, de frisse wind op de klimaat­mars: “Ik pleit nochtans voor hetzelfde als Anuna”

  Het gezicht van de tienduizenden klimaatbetogers in Brussel gisteren was niet Anuna De Wever, maar wel Zanna Vanrenterghem. 31 jaar, werkzaam bij Greenpeace, vicevoorzitter van de Klimaatcoalitie én door Louis Neefs geïnspireerd - zo vertelt ze ons. Met heldere en genuanceerde uitspraken probeert ze de klimaatzaak zo hoog mogelijk op ieders agenda te zetten. “Onze politici stonden als ramptoeristen naar de overstromingen in Wallonië te kijken, maar ze zetten wel degelijk kleine stappen in de goede richting.”
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 1. Greenpeace blaast 50 kaarsjes uit: “Greenpeace heeft een gezicht als Greta nodig”
  PREMIUM

  Greenpeace blaast 50 kaarsjes uit: “Greenpeace heeft een gezicht als Greta nodig”

  Vandaag blaast Greenpeace exact 50 kaarsjes uit, maar dat zal toch met een stokkende adem gebeuren. Net nu het klimaatprobleem alomtegenwoordig is, lijkt de klimaatorganisatie zelf wat weggedeemsterd. Waar is de tijd dat elke tiener hier rondliep met ‘This body is in danger’ of ‘No time to waste’ op de borst? “Greenpeace is intussen zelf een deel van het establishment geworden en kan een verjongingskuur best gebruiken", meent imagospecialist Fons Van Dyck (VUB).
 2. School in Bierbeek gesloten nadat directrice àlle leerlingen laat testen: “Minstens twee besmettingen per klas”
  Play
  Bierbeek/Leuven

  School in Bierbeek gesloten nadat directrice àlle leerlingen laat testen: “Minstens twee besmettin­gen per klas”

  Net als heel wat andere scholen zag ook vrije school De Kinderberg in Bierbeek heel wat kinderen en personeel uitvallen door corona. Directeur Lieselotte Vereecke (40) besloot dat het welletjes was en onderwierp alle leerlingen aan een sneltest. In elke klas bleken minstens twee leerlingen positief. De school blijft al zeker gesloten tot 13 december.