Laenen
Volledig scherm
© Laenen

“Yogasnuivers tegen cruiseschepen”: Antwerpse activisten kiezen voor protest met yogamatjes

De burgerbeweging die vervuilende cruiseschepen van de Antwerpse oevers wil weren, steekt een tandje bij in het verzet. De volgende cruise die aanlegt in Antwerpen mag zich verwachten aan een groep manifestanten gewapend … met yogamatten.

10 reacties

 • ronny vermeulen

  2 jaar geleden
  Het regeringsbeleid in Antwerpen, maar ook over gans België staat haaks op elkaar
 • vanaeken jokke

  2 jaar geleden
  Al zo groen achter zijn oren als Almaci 15000 handtekeningen van 522.000 zal den Hollander ook een groot draagvlak vinden.
 • raf peeters

  2 jaar geleden
  Een reportage vorige weel op ARD over de haven van Hamburg toonde aan wat zo'n cruise schip de lucht inblaast.Bewoners getuigden en lieten hun woning zien. Een raam openzetten onmogelijk tenzij je alles zwart van 't roet wou binnen.De buitenramen uit witte pvc waren na bezoek van zo'n bengel niet wit maar grijs tot zwart,ter illustratie veegde men even over de ramen,gewoon schande.Als je bedenk dat 13ton/uur de lucht ingaat aan zware stookolie,en dan maar milieunormen opleggen aan de auto
 • Erika Kallens

  2 jaar geleden
  Het ware gezicht van de LEZ in antwerpen,als ge maar genoeg betaald wordt de meest vervuilende auto ineens de "groenste"!! Ook voor zeer vervuilende schepen,als het maar opbrengt,hé!!
 • ingrid grieten

  2 jaar geleden
  Zal mij benieuwen hoeveel van die 15.000 ondertekenaars zullen komen opdagen om zichzelf voor schut te zetten. Die Kees Meerman doet dit enkel en alleen om zijn eigen zangcarriere wat bekendheid te geven en heus niet voor milieuredenen.
 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 2. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 3. Cruiseschepen onder vuur: Groen vraagt spreekrecht voor initiatiefnemers petitie op gemeenteraad

  Cruisesche­pen onder vuur: Groen vraagt spreek­recht voor initiatief­ne­mers petitie op gemeente­raad

  Het belooft maandag een spannende gemeenteraad te worden in Antwerpen. Er is niet alleen de discussie over de verplichting om grotere appartementen te bouwen. Als het van oppositiepartij Groen afhangt, moeten de initiatiefnemers achter de petitie tegen vervuilende cruiseschepen even het woord krijgen. Elfduizend mensen ondertekenden ze al. Het is weinig waarschijnlijk dat de meerderheidsfracties daar op ingaan.
 4. Initiatiefnemers van petitie tegen cruiseschepen gechoqueerd: “Nooit zo’n onbeschoft publiek gezien als de gemeenteraad”

  Initiatief­ne­mers van petitie tegen cruisesche­pen gecho­queerd: “Nooit zo’n onbeschoft publiek gezien als de gemeente­raad”

  “Als je je geloof in menselijke communicatie voorgoed wilt verliezen, kom dan eens een avondje naar de Antwerpse gemeenteraad.” Kees Meerman, met Hadewig Kras initiatiefnemer van de petitie tegen zeecruises, houdt een kater over aan een avond in de publieke tribune. Spreekrecht kregen Meerman en Kras niet, maar Wouter Van Besien (Groen) loste dat met een handigheidje op: hij liet hen aan het woord via een geluidsopname. Tot afgrijzen van Bart De Wever (N-VA).
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar