Joel Hoylaerts / Photonews / De Roeck
Volledig scherm
© Joel Hoylaerts / Photonews / De Roeck

“Yogasnuivers houden criminele keten mee in stand”: De Wever streng voor drugsgebruikers in Antwerpen

“Ik erger mij rot aan de yogasnuivers die bijvoorbeeld opkomen voor luchtkwaliteit, maar er blijkbaar geen enkele moeite mee hebben dat ze een criminele keten in gang houden.” Dat zei Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) vanmiddag over het drugsgebruik in zijn stad. De Wever kondigde deze middag extra maatregelen aan in Antwerpen om het drugsgeweld aan te pakken. Systematische identiteitscontroles, extra politiepatrouilles en het uitbreiden van het cameratoezicht worden meteen op het terrein toegepast. Toch bestaan er volgens De Wever geen wonderoplossingen. "Wie dat beweert, maakt mensen iets wijs”, zegt hij. Coalitiepartner sp.a zegt dat het “misplaatst is om vandaag de Antwerpse jongeren te viseren”.

307 reacties

 • Ronny Ooijen

  2 jaar geleden
  william Masson, we weten al langer dat sommigen de behoefte voelen om even hard in de handjes te klappen als een politicus soms al na 1 dag het tegenovergestelde zegt. Aangezien dat lachen gezond is, zullen velen u weer dankbaar zijn voor uw reactie.
 • Ronny Ooijen

  2 jaar geleden
  william Masson, dus als mensen zo dom zijn om een politicus verheerlijken, heeft De Wever automatisch gelijk? Dat moet een knap staaltje N(V)-Blabla logica zijn. Had BDW ook gelijk toen hij zei dat hij de socialisten niet meer in antwerpen wou zien? Of toen hij beloofde de mandatenlijst te tonen? Is antwerpen veiliger zoals hij onlangs zei? Ik heb geen De Wever nodig om te weten dat de zeespiegel stijgt.
 • Dirk Peskens

  2 jaar geleden
  SPa nog maar eens is duidelijk dat jullie het niet snappen! De dealers rijden zelf niet meer rond om gebruikers te bevoorraden maar gebruiken nu jongeren en tieners om dat te doen! BdW waarschuwt deze jongeren die in de verleiding komen!
 • Willy Masson

  2 jaar geleden
  Een simpele regel om te kijken in welke mate BDW gelijk heeft, kijken naar het weerwerk in de reacties. Aan het aantal reacties te lezen slaat hij de nagel op de kop. Zonder gebruikers geen verkoop en liefst occasionele , aan een dode gebruiker heeft een drugsdealer niets aan één die regelmatig terug komt wel.
 • Jan Depoortere

  2 jaar geleden
  Mens en dier zijn graag onder invloed van iets, sommige grijpen naar het legale en zien daar het gevaar niet van in. Sommigen vinden alcohol maar niks, het heeft ook een vrij bescheten effect, en vinden heil is iets anders. Er worden enorme hoeveelheden illegale drugs gebruikt, toch hoor je bitter weinig incidenten. Het enige gevaar komt omdat het de illegaliteit werd ingestuurd.
 1. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af

 2. Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt
  Play

  Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt