Francis (16) werd aangereden door de 33-jarige Y.H., die erna vluchtmisdrijf pleegde. Francis overleefde het ongeval niet.
Volledig scherm
PREMIUM
Francis (16) werd aangereden door de 33-jarige Y.H., die erna vluchtmisdrijf pleegde. Francis overleefde het ongeval niet. © RV

Y.H. (33) die Francis (16) aanreed en vluchtmisdrijf pleegde, werd eerder al aangesproken voor zijn gedrag achter het stuur: “Hij herinnert zich enkel nog fragmenten”

De 33-jarige Y.H. die maandagavond in Temse de zestienjarige Francis Aerts doodreed, blijft in de cel. De onderzoeksrechter van Dendermonde besloot de jonge vader - die onder invloed was en vluchtmisdrijf pleegde - aan te houden. De man had eerder bij een vriend gedronken en drugs gebruikt, van de feiten erna “herinnert hij zich enkele fragmenten”, zegt zijn advocaat. “Maar hij wist niet dat hij iemand aangereden had.”

  1. Sint-Truiden richt commissie op die lening aan Cleeren “tot op het bot” moet onderzoeken

    Sint-Trui­den richt commissie op die lening aan Cleeren “tot op het bot” moet onderzoe­ken

    De gemeenteraad van Sint-Truiden heeft deze avond een commissie in het leven geroepen die een onderzoek moet starten naar hoe het mogelijk was dat oud-burgemeester Jef Cleeren (CD&V) een lening van 65.000 euro kon krijgen zonder dat het stadsbestuur daarvan afwist. De verschillende fracties waren reeds vorige week overeengekomen dat zo'n commissie nodig was en dat die de rol die financieel directeur Kris Vandijck in de hele saga heeft gespeeld moet onderzoeken.