Beeld ter illustratie European Fish Dependence Day.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie European Fish Dependence Day. © BELGAONTHESPOT

WWF: "Europese vis is opgebruikt voor dit jaar"

binnenlandIn de Europese Unie wordt vandaag European Fish Dependence Day "gevierd". Dat betekent dat de Europeanen alle vis die dit jaar in de Europese wateren kan worden gevangen of in viskwekerijen kan worden geteeld, hebben opgebruikt. De rest van het jaar hangen ze voor hun consumptie van vis en zeevruchten af van invoer van buiten Europa. Dat zegt de milieuorganisatie WWF.

17 reacties

 • Yvan Lindekens

  4 jaar geleden
  "Nederland vangt genoeg vis om zelfvoorziend te zijn. Belgie maar 14% van wat het nodig heeft Kunnen van de Nederlanders nog wat leren" Dat zal dan misschien iets te maken hebben met de iets grotere kustlijn en de (dus) iets grotere vissersvloot in NL. Zou dat kunnen, Willy De Neef of is dat een domme gedachte van mij?
 • Hubert Vanmechelen

  4 jaar geleden
  Hola pola, de Europese vis.., opgebruikt ? We zijn dus met te veel Europeanen ! Het WWF zou beter pleiten voor ambitieuze plannen om de bevolkingsaangroei te stoppen en het aantal Europeanen op de lange termijn sterk terug te dringen zodat de Europese vis niet langer meer opgebruikt geraakt. Hallo.. WWF, hallo.. EU !
 • willem merken

  4 jaar geleden
  22.7 kg vis per jaar? heb ik serieus nog veel in te halen.
 • Tim Heye

  4 jaar geleden
  De mens is in overbevolking, bomen, dieren en de rest van de natuur moet plaats maken voor nog meer mensen. Zullen we niet beter een geboortebeperking invoeren? Dan zullen de dieren van de zee er beslist van groeien in aantal, en de bossen en andere dieren zeker ook... Als je bedenkt hoeveel vermindering in de vleesindustrie, een ultimate schadelijke industrie voor mens, dier en natuur, dan is geboortebeperking voor alle landen een ultieme oplossing voor de ecologie.
 • Maya Debie

  4 jaar geleden
  Hier komt alleen vis,gevangen in het Noordoostelijke deel van de Atlantische oceaan binnen. Onlangs consumentendocu gezien, de meest verse vis die je kan eten komt uit de diepvries. Rog, kabeljauw en andere vis kost zo de helft van zogezegde verse vis die al 2 dagen in de toonbank ligt. Zeg nu zelf, 10€ de kilo voor rog is toch niet duur!
 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 2. Niemand kon iets goed zeggen over ‘Zwarte Weduwe’ Jeanine Steeno: "Er telde maar één ding in haar leven: geld”
  PREMIUM
  1

  Niemand kon iets goed zeggen over ‘Zwarte Weduwe’ Jeanine Steeno: "Er telde maar één ding in haar leven: geld”

  Verdacht van minstens drie lepe moorden voor het geld, maar uiteindelijk slechts veroordeeld voor één. Sluwer en slechter dan ‘zwarte weduwe’ Jeanine Steeno (84) uit Leuven worden ze niet gemaakt. “Tijdens het moraliteitsonderzoek hebben we écht gezocht naar een positieve getuigenis over haar, maar die hebben we helaas niet gevonden. Een verschrikkelijke vrouw”, zeggen speurders.