"De audit kan op basis van het dataonderzoek geen fraude vaststellen, maar ook niet uitsluiten", reageert minister Beke via zijn kabinet.
Volledig scherm
"De audit kan op basis van het dataonderzoek geen fraude vaststellen, maar ook niet uitsluiten", reageert minister Beke via zijn kabinet. © Henk Deleu/Belga

Wouter Beke: “Zonder klokkenluider was fraude contactonderzoek niet te detecteren”

De fraude die aan het licht gekomen is bij de Vlaamse contactopsporing, was zonder klokkenluider niet te detecteren. Dat stelt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) in reactie op de resultaten van de forensische audit van Deloitte naar fraude bij de callcenters die instaan voor de contactopsporing.

24 reacties

 • Julien Nokke

  12 maanden geleden
  Zal wel, waar moet mijn maandelijkse bijdrage aan de staat tussen 800 en 1000euro anders naartoe? en moet ik nog rond 2000euro belasting betalen op einde. Dan zijn ze nog verwondert dat mensen niet willen werken. Revolutie zit niet ver van deur vrees ik
 • Luc Verstraelen

  12 maanden geleden
  Zoals altijd zegt Beke" mijn naam is haas en ik weet van niets".En dat een minister niet alles zelf kan weten en onder controle kan houden valt te begrijpen maar wat doen die kabinetten en administraties dan ganser dagen? Wegkijken en mee aan de vetpotten zitten?
 • Roeland Van de Wal

  12 maanden geleden
  Wat zegt die man nu?Geen enkele controle anders?
 • Marleen Sauvillers

  12 maanden geleden
  Toen Wouter Beke aantrad als minister, had ik nog wat geduld. Maar nu is het er ver over. Alle weken is het iets. Van bij het begin van corona maakt hij de ene blunder na de andere. Hij is totaal onbekwaam.
 • Paul Philippaerts

  12 maanden geleden
  Als de minsiter van toeten nog blazen weet, dan moet je al beginnen met de minister te ontslaan wegens niet bekwaam. De kabinetsleden, vriendjes van de partij die mee aan de organisatie van het systeem staan buitengooien. De kopstukken van de administratie nagaan inwelke mate ze meeverantwoordelijk zijn en ontslaan zo mee verantwoordelijk. Heel veel kans dat de vriendjes hier aan een reuzezaak zijn geholpen. Niks zo leuk als de vrienden te helpen bij het oplichten van de staat. Winst was 0,00000
 1. PORTRET. Hij maakte van een zieltogend pretpark het Disneyland aan de Noordzee. Maar toen kwamen de beschuldigingen: wie is Steve Van de Kerkhof, ex-CEO van Plopsa?
  PREMIUM

  PORTRET. Hij maakte van een zieltogend pretpark het Disneyland aan de Noordzee. Maar toen kwamen de beschuldi­gin­gen: wie is Steve Van de Kerkhof, ex-CEO van Plopsa?

  Hij imiteerde ooit Gert Verhulst en werkte als jonge bedrijfsrevisor bij de buren van Studio 100. Hij leerde leiding geven als scheidsrechter, maar zag zijn toekomst eerder in de pretparkenbranche dan op het voetbalveld. Daarna maakte hij van Plopsa De Panne een Disneyland aan de Noordzee. En toen kwamen de beschuldigingen over een verziekte werksfeer, pesterijen en vernederingen. Maar wie is Steve Van den Kerkhof (47), de intussen voormalige CEO van Plopsa?
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.