Volledig scherm
© Photo News

Wouter Beke vraagt uitstel nieuwe bezoekregeling na striemende kritiek sector: “Dit voelt als een kaakslag”

Mensen in woonzorgcentra mogen voortaan bezoek ontvangen van één persoon. Daar zijn wel voorwaarden aan verbonden. Dat heeft premier Sophie Wilmès (MR) meegedeeld na de Nationale Veiligheidsraad. Maar koepelorganisatie Zorgnet-Icuro reageert, net als andere sectororganisaties verbaasd en adviseert haar woonzorgcentra de richtlijn niet op te volgen. De sector betreurt ook dat er geen voorafgaand overleg is gekomen. Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) vraagt uitstel voor de implementering van de nieuwe richtlijn. Wilmès benadrukte vanavond bij VTM NIEUWS dat het bezoek geen verplichting is.

  1. Burgemeester Verkest niet te spreken over versoepeling bezoekmaatregel in woonzorgcentra: “We gaan alle inspanningen toch niet overboord gooien?”

    Burgemees­ter Verkest niet te spreken over versoepe­ling bezoekmaat­re­gel in woonzorg­cen­tra: “We gaan alle inspannin­gen toch niet overboord gooien?”

    De Nationale Veiligheidsraad besliste woensdagavond dat rusthuisbewoners nu één vaste bezoeker mogen zien. Die opmerkelijke maatregel stuit op onbegrip en protest bij Hendrik Verkest, de burgemeester van Wingene. In zijn gemeente werd woonzorgcentrum Amphora zwaar getroffen door het coronavirus. Negen bewoners zijn er ondertussen overleden.