BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Wouter Beke neemt ontslag als Vlaams minister van Welzijn: “Overlijden van baby in Mariakerke heeft mij meer aangegrepen dan ik aan de buitenwacht wilde toegeven”

Wouter Beke heeft zijn ontslag gegeven als Vlaams minister van Welzijn. De CD&V-topman deed de aankondiging tijdens een onverwachte persconferentie met vrouw en dochter aan zijn zijde. “Nothing to prove”, luidde het opschrift op een oranje trui die hij van hen kreeg. Als reden haalde hij onder meer het overlijden van de baby in Mariakerke en de barslechte peiling aan, maar ook de pers kreeg een stevige sneer.

  1. Onderwijsinstellingen kunnen nog afwijken van ‘knip’ na tweede bachelor

    Onderwijs­in­stel­lin­gen kunnen nog afwijken van ‘knip’ na tweede bachelor

    De onderwijsinstellingen kunnen nog steeds afwijken van de zogenaamde ‘knip’ na de tweede bachelor als daar een goede reden voor is. Dat benadrukte Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) vandaag in het Vlaams Parlement bij het debat over het ontwerpdecreet. De ‘knip’ houdt in dat studenten die in het academiejaar 2023-2024 in het hoger onderwijs starten, na het tweede jaar geslaagd moeten zijn voor alle vakken uit het eerste jaar. Zo niet, mogen ze niet naar het derde jaar overgaan.