BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Wouter Beke kan niet garanderen dat er geen veroordeelde kindermishandelaars in crèches werken: “Welke lijken vallen er straks nóg uit de kast?”

Vlaams Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) lijkt de grip op de schandalen in de kinderopvang stilaan volledig kwijt. Deze keer kon hij tijdens een parlementair debat zelfs geen zekerheid geven dat er vandaag geen veroordeelde kindermishandelaars aan de slag zijn in de Vlaamse crèches. Ook bij de meerderheid groeit het verzet. “Welke lijken gaan hier nog allemaal uit de kast vallen?”

99 reacties

 • ria cuyvers

  5 maanden geleden
  Waarom moet Beke opstappen,niet dat hij mijn voorkeur heeft als minister ,maar waarom kind en gezin niet eerst onder de loep nemen?Als de bevoegde minister met de stok achter de deur moet staan is de desbetreffende instantie niet bevoegd voor deze taak !!En ik kan er halvelings over meespreken zonder direct met namen te komen !!!!!!!!!!
 • Elisabeth Portael

  5 maanden geleden
  Ik ben zelf onthaalmama, maar zonder bewijs van goed gedrag en zeden kan je op onze dienst niet werken. Dit verhaal hier is onbegrijpelijk. Raar!
 • ingrid van deddel

  5 maanden geleden
  Gooi Beke toch buiten en dan grote schoonmaak in al de crèches
 • oswald billiet

  5 maanden geleden
  Trop is te veel, ook voor een minister, ook ook voor Wouter Beke. Hij droeg al de zware last voor de logistiek van de covid-inentingen en bracht dat titanenwerk tot een goed einde. En dan nog e hele crèche werking die eigenlijk het werk is van Kind en Gezin dat daar, meer dan de minister, moet weten dat daar gebeurt, ook nog op zij kap laden is de paraplustrategie van velen die nu wild om zich heen schoppen.
 • Lisette Theunis

  5 maanden geleden
  Tegenwoordig hoef je als werknemer geen bewijs van goed gedrag en zeden meer te hebben wegens de privacywet. Als je een eigen zaak begint hoef je dit al zeker niet voor te leggen. Tegenwoordig mag iedereen een zaak beginnen; zelfs al kan je niet lezen, schrijven of iets begrijpen. De wet dient dus dringend terug aangepast te worden..
 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.