Wouter Beke, CD&V Voorzitter
Volledig scherm
Wouter Beke, CD&V Voorzitter © Photo News

Wouter Beke: "Brussels burgemeester Close verantwoordelijk voor fouten politie"

CD&V partijvoorzitter Wouter Beke vindt dat de Brusselse burgemeester Philip Close uiteindelijk verantwoordelijk is voor de fouten die door de politie gemaakt zijn tijdens de rellen van afgelopen zaterdag. "De burgemeester is altijd politiek verantwoordelijk voor de tussenkomst van de politie", zei Beke in De Afspraak.

52 reacties

 • Rik Bogaert

  5 jaar geleden
  Beke, ge zijt weer bezig samen met al uw poenscheppers de waarheid niet aan het licht te brengen! Wees eerlijk, en zeg zoals het is, zwartzakken buiten, en alles is opgelost!
 • Eric Van Gestel

  5 jaar geleden
  Beke ... Vanaf hij ergens aanvoelt dat hij - vanuit een veilige bescherming - iemand kan neerhalen zonder veel moeite te doen - gewoon kritiek leveren om zelf op de voorgrond te komen - dan is hij daar toch wél zeker ! Je moet toch houden van die man ...
 • Johny vanderlinden

  5 jaar geleden
  Dat is het resultaat van uwen kop altijd in het zand te steken, en met nep oplossingen af te komen, alleen de politiek is hier voor verantwoordelijk, ook uw garde slimmeke.
 • Jan Huysmans

  5 jaar geleden
  Beke is al niet veel beter dan Close. Beke ziet eveneens een oplossing in buurtpolitie en straathoekwerking. Pamperbeleid dus. Als we voor alle bevolkingsgroepen locale politie moeten hebben en straathoekwerking dan zijn we failliet.
 • follie been

  5 jaar geleden
  De burgemeester is ook verantwoordelijk voor die rellen maar Jambon ook die nog meer
 1. Jambon over rellen: "Brusselse politie was niet voorbereid en had geen informatie"
  RELLEN BRUSSEL

  Jambon over rellen: "Brusselse politie was niet voorbereid en had geen informatie"

  Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) heeft vanavond tijdens een persconferentie toelichting gegeven bij het rapport van de Algemene Inspectie over de rellen in Brussel van afgelopen zaterdag. Het rapport stelt vast dat politie de rellen niet had kunnen voorzien en bekritiseert de gebrekkige inzet van de versterking die uit andere politiezones werd opgeroepen. Michel Goovaerts, korpschef van de politie Brussel Hoofdstad Elsene, betreurt "de eenzijdige lezing van het rapport van de Algemene Inspectie".
 2. Zuhal Demir (N-VA) wil justitie volledig in Vlaamse handen krijgen: “Er is een fundamen­teel democra­tisch probleem”
  90

  Zuhal Demir (N-VA) wil justitie volledig in Vlaamse handen krijgen: “Er is een fundamen­teel democra­tisch probleem”

  Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA) pleit ervoor om justitie volledig te splitsen. Op basis van een studie van grondwetspecialisten Stefan Sottiaux en Arvid Rochtus (KU Leuven) concludeert ze dat een defederalisering “haalbaar is en niet langer een sprookje”. Volgens Demir kan een regionalisering “een fundamenteel democratisch probleem” oplossen.
 3. Wim Lybaert en Kris Baert over hun strijd tegen slaappillen: “Blij dat ik van die vuiligheid af ben”
  PREMIUM

  Wim Lybaert en Kris Baert over hun strijd tegen slaappil­len: “Blij dat ik van die vuiligheid af ben”

  Als je wil afbouwen met slaappillen, kan je daar sinds gisteren, 1 februari, ook bij de apotheker voor terecht. Want we nemen met z’n allen te veel slaapmedicatie. Jaarlijks worden er in ons land 400 miljoen dosissen verkocht. Tv-maker Wim Lybaert (54) en oud-reporter bij Radio 2 Kris Baert (68) getuigen over hun gevecht tegen slaappillen. “Overdag voel je je alsof er een snelheidsbeperking op je verstand staat, je creativiteit vlakt af”, vertellen ze.
 1. COLUMN. Dat Islam Slimani voor Anderlecht niet de eerste keuze was? En dan? Alleen in de liefde wil je nooit de tweede keuze zijn
  PREMIUM
  8

  COLUMN. Dat Islam Slimani voor Anderlecht niet de eerste keuze was? En dan? Alleen in de liefde wil je nooit de tweede keuze zijn

  Hoe moet je je voelen als je, zoals de nieuwe spits Islam Slimani van Anderlecht, niet de eerste maar slechts de negende keuze was? Dat valt wel mee, vermoedt columnist Jan Segers. “Als daar pakweg een half miljoen euro tegenover staat, wil je als werknemer best weleens een half jaar de negende keuze van je werkgever zijn. Niet, Niels Destadsbader?”
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 3. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.