Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Tim Dirven

Wouter Beke belooft eindsprint: nog 900.000 boosterprikken uitdelen op twee weken

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) wil voor Nieuwjaar de helft van de volwassen Vlamingen een boosterprik geven. Meer dan 1,6 miljoen bovenarmen werden al voor de derde keer geprikt. Het doel is om daar de komende twee weken nog 900.000 aan toe te voegen. 

 1. Meer dan 35.000 meisjes en vrouwen in ons land worden besneden of lopen het risico besneden te worden

  Meer dan 35.000 meisjes en vrouwen in ons land worden besneden of lopen het risico besneden te worden

  In België zijn meer dan 35.000 vrouwen betrokken bij genitale verminking: ongeveer 23.000 vrouwen en meisjes zijn genitaal verminkt, 12.000 anderen riskeren verminkt te worden. Dat blijkt uit een studie naar vrouwelijke genitale verminking in opdracht van staatssecretaris voor Gendergelijkheid, Gelijke Kansen en Diversiteit Sarah Schlitz en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke.
 2. ONZE OPINIE. “Sammy Mahdi zet zich af van anderen. Hij doet niks anders dan Bart De Wever”
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. “Sammy Mahdi zet zich af van anderen. Hij doet niks anders dan Bart De Wever”

  Liberalen? Egoïsten. Groenen? Dommeriken. Socialisten? Betuttelaars. N-VA? Eigenlijk ook. Ja, le nouveau CD&V est arrivé. Sammy Mahdi schoot er niet naast als kersvers voorzitter. Plat en karikaturaal? Zeker en vast. Maar hij deed niet veel anders dan Bart De Wever (N-VA). En die wordt er veel minder om bekritiseerd. Integendeel: BDW staat te boek als vernuftig politiek strateeg. Hoe zet je jezelf met verve in de verf? Je zet je af van de anderen. Het blijft beter hangen dan het rentmeesterschap waar CD&V prat op gaat.