Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © Photo News

Worstcasescenario: 1 op de 100 Belgen sterft als we alle coronamaatregelen lossen

Houden we ons niet aan de regels, dan kan het weleens grondig fout lopen, zo waarschuwen politici en virologen, nu we vanaf zondag vier vaste bekenden in onze ‘bubble’ mogen toelaten. Maar hoe fout dan wel? “Veegt 1 op de 4 zijn voeten aan alle maatregelen, dan kost dat 26.000 extra levens”, stelt Lize Raes, die met haar rekenkundig simulatiemodel nu al wekenlang indrukwekkend precies het verloop van de epidemie in ons land voorspelt. Alle maatregelen lossen, zou 1 op de 100 Belgen het leven kosten.

30 reacties

 • Veronica Voorhelst

  10 maanden geleden
  Ze zijn al gelost: het werk, de winkels, bezoek, alles is gelost. Wat is er meer? Fietsen en wandelen mag ook. Ploegensport en horeca, dat is al wat nog dicht is.
 • Peter Cortens

  10 maanden geleden
  Wat iedereen blijkbaar voor de handigheid vergeet is wat een mokerslagen onze gezondheidsdiensten te incasseren krijgen, want het percentage van mensen dat een maand opname nodig heeft is een stuk hoger dan 1%. Stel u eens voor dat er dit jaar in België een half miljoen mensen voor hun leven moet vechten in intensieve zorgen, naast de 110000 doden ?
 • Jeffrey Debloudts

  10 maanden geleden
  0,98% is het worst case scenario, is dat alles? Van die ene %, is mss 95% hoogbejaard (lees: in hun laatste levensfase, dus waarschijnlijk binnen de 5j zoizo van ouderdom gestorven) Voor die 1%, en dat is nog ruim gerekend (worst case), nu is een hele maatschappij de dieperik ingeduwd en gaat de gehele actieve bevolking nog 10-20j het gelag betalen. En begin niet, het moest uw famillie zijn he, want degene die nu gered worden hadden binnen 2-3j ook 9/10 dood geweest, dus wat is het verschil?
 • Christophe Loix

  10 maanden geleden
  Er sterven in België elk jaar meer dan 1/1000 mensen. En dat is maar goed ook, de bevolkingspyramide al eens bekeken? Als 1/100 het doemscenario is waarvoor we een economische crisis zonder weerga aan het veroorzaken zijn, wordt het hoog tijd eens een serieus debat te hebben, waarin we erkennen dat mensen nu eenmaal sterfelijk zijn. Memento mori.
 • Gino Denil

  10 maanden geleden
  Het is niet zo dat die allemaal in enkele dagen sterven, Willy Demesmaecker. Het virus heeft zijn tijd nodig om zich te verspreiden. Hangt er vanaf hoe we het daar bij helpen. Maar in de VS verachten ze nu tegen Augustus 3000 doden per dag. Ondanks lockdown maatregelen. En daar stopt het dan nog niet. De Spaanse griep kwam ook gedurende drie jaar in meerdere golven terug.
 1. Angela stampt gluurder buiten die haar wil bepotelen
  Play
  bizar

  Angela stampt gluurder buiten die haar wil bepotelen

 2. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag