Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS)
Volledig scherm
PREMIUM
Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) © BELGA

Wordt ook Brusselse kilometerheffing voorlopig afgevoerd? “Vervoort durft niet meer”

Brussels GewestKomt de omstreden Brusselse kilometerheffing er dan toch niet? Minister-president Rudi Vervoort (PS) gelooft niet dat de beloofde deadline van 2022 nog gehaald kan worden. Sterker nog: hij stelt zelfs openlijk in vraag of ze er zelfs nog voor het einde van de legislatuur komt. “Vervoort durft gewoon niet meer, uit schrik om afgestraft te worden bij de verkiezingen." 

29 reacties

 • ludo sprangers

  1 jaar geleden
  België heeft veel te veel politici! Iedere partij wil aan boord blijven om zeker goed voor zichzelf te kunnen zorgen. Wat zijn de Belgen toch braaf! Nu al denken aan de volgende verkiezingen is toch wel droevig en zeggen dat sommige de pensioen leeftijd al hebben bereikt!
 • Geert Landsman

  1 jaar geleden
  Bart moet niet zeuren met zijn LEZ chantage terwijl vliegtuigen en schepen de stad vervuilen. Corona heeft dat bewezen maar zwijgt Bart. Auto's vervuilen vrijwel niet.
 • Marc Van Driessche

  1 jaar geleden
  Vrijstelling voor wie naar Brussel komt werken is de absolute vereiste!
 • Kris Delen

  1 jaar geleden
  mijn voorstel : alle sollicitaties verplicht via de vdab én minstens twee maanden openstaand alvorens te kiezen. Bedrijven afstraffen met 500.000 euro boete bij niet naleven. Woonwerk afstand (woonadres op je paspoort!) per sollicitant in bedrijfsbelasting laten doorwegen. Dichtbij gekozen? Geen opleg. Verder weg gekozen? Procentueel in afstand dezelfde procent bovenop het brutoloon bijbetalen en rechtstreeks teruggeven aan bedrijven die wel het dichtsbij werkvolk kiezen.
 • Jan Van de Velde

  1 jaar geleden
  André Van Laethem: ze (de Staat en de Gewesten) waren daar in de jaren negentig al mee bezig maar het was onduidelijk (en het is het blijkbaar nog altijd) wat dat zou inhouden en wie bevoegd is, de Staat of de Gewesten. Aan sommige uitspraken van het Europees Hof in Luxemburg over gelijkaardige zaken te zien, heeft de EU heeft al minstens even lang ook een en ander in de pap te brokken, wegens het vrij verkeer van personen, goederen en diensten binnen de EU.