Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Wordt het vaccin verplicht als er te weinig interesse is? En krijgen jonge risicopatiënten écht geen voorrang? Experts uit vaccin-taskforce beantwoorden prangende vragen

Ons land staat aan de drempel van een nooit geziene operatie om met miljoenen vaccins corona een lelijke uppercut te verkopen. We stellen ons daar honderd-en-één vragen bij: houdt de overheid bij of ik een vaccin nam? Hebben we genoeg koelboxen? Hoe vinden we risicopatiënten?  De experts uit de taskforce over Covid-19-vaccinatiestrategie gaan geen enkele vraag uit de weg.

116 reacties

 • Patrick Verbelen

  1 jaar geleden
  Ik lees hier weer veel onzin, denken jullie nu echt dat een producent het gaat wagen een vaccin op de markt te brengen waar risico’s aan vast hangen, dan zijn ze binnen de maand failliet. Al die vaccins zijn gestoeld op reeds bestaande vaccins.
 • Freddy De Vos

  1 jaar geleden
  Een vaccin maken op 1 jaar? Goed zot, die rommel komt niet in mijn lijf! Wie weet wat de gevolgen op lange termijn zullen zijn, het feit dat men het "gratis" geeft zegt ook al veel.
 • Guy Bekaert

  1 jaar geleden
  Mijn persoonlijke mening over deze materie inenten of niet is , dat degenen die zich niet laten inenten de ganse samenleving kunnen ontwrichten . Nu er een vaccin is kunnen de non believers de reeds aangerichte schade nog groter maken . Voor mij is het duidelijk wanneer het vaccin veilig is gekeurd en de onwil blijft bestaan is verplichten de enige mogelijkheid .
 • Liesbeth Cuppens

  1 jaar geleden
  Na het zorgpersoneel zal de discussie om 'het spuitje' losbarsten. Iedereen zal zichzelf prioritair vinden: leraars, brandweer, politie... allemaal zullen ze een reden hebben om toch maar eerst ingeënt te worden. De vooropgestelde strategie is nochtans logisch: eerst diegenen die het minst weerbaar zijn en dan pas de anderen. Mensen met een goede gezondheid schijnen niet te beseffen dat 'het spuitje' voor zieke(re) patiënten een kwestie is van leven of overleven.
 • Linda Terclavers

  1 jaar geleden
  En gaan de mensen die zich laten vaccineren hebben en toch besmet geraken ook opdraaien voor eigen kosten ? Wat een kinderachtig spelletje onder allemaal volwassen mensen wordt er tegenwoordig gespeeld !